Kauno gatvėse nepaslysta tik laimingieji, apsiavę gerais batais?

Daugeliui kauniečių diena prasidėjo nuo keiksmažodžių, kai išėję į lauką pamatė, kad miesto šaligatviai nukloti ledu. Pėsčiomis nueiti į darbą tapo iššūkiu, stengiantis nepaslysti ir neišsisukti kojos.

I.Kanto gatvėje, atsistojusi ant šaligatvio, šiandien pagalbos šaukėsi viena moteris, bijojusi net pajudėti iš vietos, kad nepargriūtų ir nesusižeistų.

„Kaip slidu, o ant šaligatvio nesimato nė kruopelytės smėlio“, – pasipiktinusi skundėsi kaunietė.

Remiantis Miesto tvarkymo pateiktu sąrašu, I.Kanto gatvė buvo barstoma, deja, čia smėlio nė su žiburiu nebūtum radęs.

„Mes iš „Kauno švaros“ kiekvieną dieną gauname ataskaitas už dienos darbus. Vasario 21 dienos barstymo rezultatą mes matome šiandien“, – tvirtino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Savivaldybės interneto svetainėje ryte paskelbta, kad bendrovė „Kauno švara“ trečiadienį, nuo 4 val., šlapia druska barstė pagrindines miesto gatves, taip pat buvo valomi gatvių šaligatviai. Ne vienas susierzinęs kaunietis, paskambinęs į portalo redakciją, teigė, kad jokio smėlio ant šaligatvių jie akyse neregėjo.

„Kauno gatves prižiūrinti „Kauno švara“ tikrai barstė šaligatvius. Pats šiandien vaikščiojau, bet viskas man atrodo normaliai, tikriausiai mano geri batai“, – pasitelkęs humoro jausmą aiškino A.Pakalniškis.

Jo teigimu, „Kauno švara“ kiekvieną dieną stebi situaciją mieste ir prašo skyriaus leidimo atlikti tam tikras paslaugas, kad užtikrintų saugų eismą. „Yra patvirtintas tam tikras sąrašas nuolat prižiūrimų šaligatvių, gatvių. Pagrindinis valomų šaligatvių sąrašas yra suderintas su visomis seniūnijomis, į jį įtrauktos tos gatvės, kur praeina didžiausi gyventojų srautai. Į tą sąrašą taip pat įtraukti laiptai, autobusų stotelės“, – dėstė A.Pakalniškis.

Vilniuje galioja tvarka, kad šaligatviai ir laiptai ryte turi būti nušluoti ar pabarstyti iki 9 val., o vakare – iki 16 val. Kaune tokio reikalavimo nėra.

„Pasirašytoje sutartyje su „Kauno švara“ nėra konkretaus punkto, kuris sako, iki kurios valandos privalo būti pabarstytos gatvės ar šaligatviai. Bendrovė, gavusi mūsų užsakymą, per valandą privalo išvykti jį vykdyti“, – teigė A.Pakalniškis.

Kaip jau skelbėme, į Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninės Traumatologijos punktą per praėjusią parą dėl gatvėje patirtų traumų kreipėsi 120 pacientų – dukart daugiau nei paprastai.


Šiame straipsnyje: Kauno švaraledas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Su kedukais (kurie tikrai slidūs palyginus su rudeniniais batais ar žeminiais) vaikštau, bet niekur nekritinėju nors nėra smelio pabarstyta. Dėkit kojas atsargiai ir viskas. O ne vaikščiokit išsižioję. :) Taip pat jaunimas padėkit vyresniems kurie pasak straipsnio autoriaus: bijojo pajudėt ir šaukėsi pagalbos.

Lojimas

Lojimas portretas
Kai Mantas Lapinskas ir Vilija Žukaitytė dirbo savivaldybėje, tai pastarosios veiklą " nušviesdavo" ditirambais. Kai su savivaldybe teko atsisveikinti, tai iš dabartinės tribūnos jos veiklą bando visaip juodinti. Patarimas: skaitydami šitų "žurnalistų" raštus manykite, kad yra priešingai, nei jie rašo.

Bolka

Bolka portretas
Aš tai pyzdinu basikom, tai neslysta kiaušai tuomet.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių