Kauno gatvėse – legalios motociklų lenktynės

  • Teksto dydis:

Jau rugsėjo 30 – spalio 1 dienomis Kauno gatvėse bus galima išvysti lenktyniaujančius ne šiaip į darbus vėluojančius miestelėnus, o tikruosius lenktynių profesionalus.

Adrenalino mėgėjai dalyvaus legaliose miesto lenktynėse, kurios prasidės šeštadienį motociklų varžybomis „Navas Racing club City race powered by „Rimo Grand race“. Būtent rugsėjo 30 dieną išskirtine galimybe kitaip uždaryti sezoną galės džiaugtis motociklų sporto entuziastai ir tikrieji profesionalai.

Net 5 skirtingos klasės

Įvairaus galingumo monstrus valdantys sportininkai šeštadienį tarpusavyje varžysis net penkiose klasėse: „Supermoto”, kur važiuos „Supermoto” įskaitą atitinkantys ir „krosiniai“ su asfaltinei dangai skirtomis padangomis motociklai, išskirtinė „Superbike” klasė, kurioje rungsis motociklų plento žiedo profesionalai, daugkartiniai laimėtojai ir tikriausi lenktynininkai, turintys išduotą Lietuvos motociklų sporto federacijos licenciją. Išskirtinę galimybę legaliai pralėkti M. K. Čiurlionio tiltu, H. ir O. Minkovskių gatve su pakilimu į Europos prospektą turės net ir tie dviračių transporto priemonių savininkai, kurie paprastai linkę išvažiuoti ne dėl titulų, o tiesiog savo malonumui: tam suformuotos motorolerių (ginkluotų iki 125 cm3 varikliais), „Street-street“ ir „Street-Superbike“ klasės. Pastarosios tarpusavyje skiriasi technika, kur vienoje galės važiuoti „Street“ tipo populiariai vadinami motociklai, pilnai paruošti eksploatacijai gatvėmis. Tuo tarpu, „Street-Superbike“ įskaitoje varžysis „Superbike“ tipo motociklai, kuriuos ne automobilių sporto entuziastai žino kaip „britvas“. Tiesa, apie kilometro ilgio trasoje galės susirungti ir keturračiai, kurių mylėtojams suformuota „ATV“ klasė.

Registruotis į renginį gali bet kas, turintis pilną ekipiruotę su papildoma nugaros apsauga “vėžliu” ir tvarkingą motociklą.

Svarbu ne tik motociklas

„Dirbdami kartu su „Rimo Grand Race“ organizatoriumi džiaugiamės galėdami sudaryti sąlygas motociklų sporto entuziastams įvairumo dėlei išvažiuoti ir į miesto gatves. Žinoma, dažnas tai daro ir be mūsų leidimo ir palaiminimo, bet šios lenktynės – kitokios, jos legalios, su galimybe laimėti prizų, įrodyti savo pranašumą ir  pademonstruoti motociklo valdymo įgūdžius. Tuo labiau, kad stengiamės užtikrinti maksimalų saugumą dalyviams, to paties tikėdamiesi ir iš pačių dalyvių,“ – pasakojo Lietuvos motociklų sporto federacijos žiedo komisijos ir „Navas racing club“ atstovas Vidas Stankevičius. Registruotis į renginį gali bet kas, turintis pilną ekipiruotę su papildoma nugaros apsauga „vėžliu“ ir tvarkingą motociklą.

„Kaip visada pas mus jaučiamas stiprus bendruomeniškumo jausmas. Patys dalyviai ir sportininkai aktyviai dirba, kad tiek jų kolegos, tiek jaunesnių kartų ar mažiau patyrę motociklininkai turėtų galimybę kiek kitaip papramogauti Kauno gatvėse. Toks pavyzdys – ir „Adrenalino centro“ vadovas Vitas Lopinys, ne tik atstovaujantis plento žiedo komisiją, bet ir pats aktyviai sportuojantis ir važiuojantis „Superbike“ įskaitoje. Jo indėlis į renginio saugumą tikrai didelis, ačiū dar kartą jam ir statybinėmis medžiagomis prekiaujančiai „Bauen“ įmonei už galimybę varžytis saugiai",- sako „Navas racing club“ atstovai V.Stankevičius ir Linas Navickas. „Beje, Vitas ne vienintelis sportininkas, kuris dalyvaus renginyje. Motociklų sporto entuziastai kaip visada galės ne tik patys pasivėžinti, bet ir pabendrauti su šios disciplinos profesionalais. Tiek dėl saugumo, tiek dėl laiko trūkumo sutalpinti galėsime ne visus, o pati registracija į renginį jau prasidėjo,“ – sako organizatoriai. 

Puikiai pažįstami sportininkai

Važiavimams „Superbike“ grupėje jau užsiregistravo ir 2016 m. Lietuvos „Pretendent“ čempionas Mindaugas Nemunis bei šių metų tos pačios įskaitos čempionas Raimundas Skaisgiris, „Superbike“ klasės čempionate lyderis Kęstutis Stankūnas, greičiausia tarp lenktyniaujančių mergina Greta Paškevičienė, Jungtinėje Karalystėje gyvenantis ir „Superbike“ įskaitoje lenktyniaujantis Martynas Janušauskas. Į „Street-street“ klasę  užsiregistravo Lietuvos Motociklų sporto federacijos tarybos narys Žilvinas Kazakevičius,  o tarp lenktyniaujančių motoroleriais bus galima išvysti ir gerai žinomą motociklų renginių organizatorių ir „Dolce Moto“ klubo vadovą Mantą Vyborną.

„ATV”, „Supermoto”, „Superbike” ir motorolerių klasėse dalyvių skaičius ribotas iki 15, o „Street - street” ir „Street Superbike” važiavimams bus formuojama po dvi grupes, sudarytas iš 10 dalyvių. Viso į šias klases gali užsiregistruoti iki 40 norinčių palenktyniauti motociklininkų. Pagal renginio tvarkaraštį iki šeštadienio pietų dalyviai galės parodyti ką gali, o po pietų pertraukos sportininkai jau kovos dėl titulų ir dovanų ir prizų. Renginys žiūrovams – nemokamas.

Daugiau informacijos apie renginį ir tikslus tvarkaraštis – organizatorių internetiniame puslapyje nrc.lt bei jų socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Japas

Japas portretas
Tai kad nuotraukoje kiaulė, o ne motociklas...

gyventoja

gyventoja  portretas
O kodėl kai beveik kas vakarą vyksta nelegalios "britvininkų" lenktynės Savanorių pr policijai neįdomu?Vakare užmigti tai nesitikek

Anonimas

Anonimas portretas
Rato iveikimo laikas trbt bus panasiai kaip Tsukuboje
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių