Kauno gatves ir aikštes valys dar neregėtos mašinos

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu Kaune atsinaujina ne tik miesto gatvės, aikštės ar šaligatviai, bet ir jiems prižiūrėti bei valyti skirta technika. Kaunas tapo pirmuoju miestu šalyje, kurį pasiekė keturios naujos kartos vakuuminės gatvių valymo mašinos. Dar penkios šiemet pagamintos valymo ir laistymo mašinos į miestą bus pristatytos šią vasarą, skelbia savivaldybė.

Modernūs įrenginiai bus naudojami  miesto gatvių, aikščių, šaligatvių, dviračių takų, pėsčiųjų zonų valymui.  Mašinos, prieš pradėdamos šluoti, pirmiausia sudrėkina dangos paviršių, kad į orą nekiltų dulkės. Vėliau šepečiai nešvarumus nukreipia į  siurblius, kurie vakuuminiu būdu sutraukia šiukšles į specialią talpą. Mašinos taip  pat turi ant stogo pritvirtintą papildomą siurbimo žarną didesnių gabaritų šiukšlėms (lapams, skardinėms ir pan.) surinkti, taip pat aukšto spaudimo plovimo sistemą.

„Valymo mašinos darbuojasi prie Prezidentūros, Rotušės aikštėje, Vytauto Didžiojo Karo muziejaus prieigose, Santakos parke ir kitose vietose. Vasarą mašinų parką papildys dar penki įrenginiai: dvi didelės valymo mašinos, viena vidutinė ir dvi gatvių priežiūros-laistymo mašinos“ , – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

„Kai lankomės didžiausiose ir moderniausiose pasaulio ar Vakarų Europos sostinėse, anksti ryte išėję į gatves matome, kaip darbininkai triūsia, šveičia, šluoja ir kitaip valo grindinius, aikštes, įvairias siauras gatveles ir žavimės puikia švaria aplinka. Kaunas neturi nusileisti net ir didžiausioms sostinėms, – teigė Kauno miesto tarybos Darnios plėtros ir investicijų komiteto pirmininkas Visvaldas Varžinskas. – Tiesa, džiugu ne tik dėl to, jog toks elementarus procesas, gatvių valymas, pagaliau modernizuotas, bet ir todėl, kad tai garantuos oro taršos kietosiomis dalelėmis mažinimą, nes dažniausiai dulkes mieste kelia automobiliai, o mes jomis kvėpuojame. Taigi, nuo šiol Kauno mieste galėsime mėgautis daug švaresniu oru ir geresne aplinka“.

Naujos valymo mašinos pagamintos 2017 metais ir kainavo 532 tūkst. eurų. 85 proc. jų įsigijimo kaštų finansavo ES struktūriniai fondai, likusi suma skirta iš miesto biudžeto.


Šiame straipsnyje: Kauno gatvėsgatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAVA

JONAVA portretas
Jonavoje jau ketvirti metai toks agregatas vazineja ir kazkaip regeta ,o Kaunas rašo neregėta :),nuseskit jau perdaug isivaziavot ta jusu tvarkimosi propaganda

Kaunietis

Kaunietis portretas
Lietuvoje yra taip,nuperka techniką,ji yra valstybės turtas,po kiek laiko ta techniką atsiduria į privačias rankas.Pasidaro ”SAVŲ” ,UAB bendrovės turtas,tai ne naujiena,su šiomis gatvių valymo mašinomis nutiks tas pats.Pinigai tik miesto biudžeto,kažkas sau privačias kišenes pasipyldis.Dar vienas planas pinigų plovimui.Nors miestas skendi dulkėse ir nešluotomis gatvėmis ,šaligatviais išgriuvusiais,šluoti kelius,šaligatvius reikia būtinai ir ne tik šluoti ,bet vasarą reikia ir laistyti,taip buvo,tais ” blogais TARYBINIAIS laikais”.,

Gedas

Gedas portretas
"fui". Tau grožio reikia ar švaros -glusiau?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių