Kauno gatvėmis riedėjo dviračių paradas

Kaune sekmadienį dviratininkai surengė tradicinį pavasario renginį – dviračių paradą.

Ketvirtą kartą surengtas dviračių paradas buvo merkiamas lietaus. „Toks oras paradui pasitaikė pirmą kartą. Labai tuo džiaugiamės, nes turime puikią galimybę parodyti, kad lietus dviratininkui nebaisus – reikia tik tinkamos aprangos“, – optimizmo prieš žygį nestokojo parado organizatorius Linas Vainius.

Dviratininkų kolona pravažiavo Laisvės alėja, Žemaisiais Šančiais, Panemune, Vičiūnais, Aleksotu ir baigė žygį Santakos parke.

Vyriausias važiavęs dalyvis – 80 metų kaunietis. „Vasarą dalyvauju ilguose žygiuose, šiemet irgi važiuosi per Lietuvą ir Latviją. Prieš dešimtmetį, kai dar buvau jaunas, esu apvažiavęs aplink Baltijos jūrą“, – šypsojosi garbaus amžiaus Julius Pakalniškis.

Kitas pensininkas Donatas Vainauskas tvirtino į paradą atvykęs iš Palangos. „Ten palikau automobilį ir išvykau į Kauną dviračiu. Važiavau 10 valandų su pertraukomis, šiek tiek pamiegojau ir dalyvausiu parade“, – tryško entuziazmu kaunietis.

Kitas parado dalyvis Andrius Rubcovas sakė dviratį minantis kiekvieną dieną „Juo jau antri metai važinėju į darbą. O per atostogas rengiu tolimesnius pasivažinėjimus po miestą ir Kauno rajoną“, – pasakojo jis.

A.Rubcovas apgailestavo, kad mieste trūksta dviračių takų, o ir esantys menkai prižiūrimi. „Važiuojant Nemuno krantine daug kur kyšo armatūra, ištrupėjęs betonas. Daug keblumų Vilniaus gatvėje, kur kavinės užstačiusios takus stalais“, – pastebi jis.

Dviratininkai minėjo ir vairuotojų kultūros stoką. „Pasitaiko, kad keleivinių mikroautobusų ir keleivinių autobusų vairuotojai specialiai, piktybiškai užkiša mašinas ar netgi pavojingai spaudžia dviratininkus prie kelkraščio“, – kalbėjo jie.

Dviratininkams kelia rūpesčių ir neatsargūs pėstieji, kurie nereaguoja į signalą žingsniuodami tik dviračiams skirta juosta. „Baisiausia, kai žmonės nė nesidairydami kerta dviratininkams pažymėtą taką prieš pat dviratį“, – stebėjosi A.Rubcovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piktas

Piktas  portretas
Kretinu mase,,,

to Piktas

to Piktas portretas
Pats tu negrazus.

che

che portretas
Neitiketina, kad tiek susirinko per toki lietu. Galvojau bus tik kokie 5. Zmones tikrai issiprause.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių