Kauno dailininkams vadovaus E. Nalevaika

  • Teksto dydis:

Naujuoju Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Kauno skyriaus pirmininku tapo Eugenijus Nalevaika – šiandien vykusiuose rinkimuose žinomas tapytojas surinko daugiausiai balsų.

Į šį postą pretendavo dar trys kandidatai – grafikė Indraja Raudonikytė, tapytojas Povilas Ramanauskas ir tapytojas, teisininkas Rūtilis Algirdas Slavėnas. Pastarasis kandidatas į antrąjį turą nepateko. Pergalę E. Nalevaikai lėmė pusė už jį atiduotų balsų, už likusius du kandidatus balsai pasiskirstė po lygiai.

Prieš rinkimus kalbėdamas su "Kauno dienos" žurnalistais, E. Nalevaika pastebėjo, kad efektyvus valdomo turto naudojimas turėtų būti vienas iš svarbių artimiausio laikotarpio skyriaus vadovybės uždavinių. Jis yra žadėjęs gerinti skyriaus komunikaciją tarp organizacijos narių, bendravimą su kitomis kūrėjų organizacijomis bei tarp menininkų ir auditorijos. "Atstumas tarp kūrėjo ir meno vartotojo didėja. Manau, kad, esant šiai situacijai, kūrybinės sąjungos skyrius turėtų prisiimti aktyvaus edukatoriaus, organizatoriaus vaidmenį, kuris ne tik užsiimtų informacijos sklaida šiuolaikinėmis priemonėmis, bet ir kviestų gyvai pajusti meną, mokytų jį pažinti, pajusti, vertinti", – sakė E. Nalevaika.

Galbūt tokiu būdu dailininkai pajustų tam tikrą buvimo kūrybinės sąjungos nariu naudą, kuri motyvuotų aktyviau įsitraukti į organizacijos veiklą.

Naujojo Kauno menininkų lyderio vizijose – konsultacijų banku virstantis LDS Kauno skyrius. "Galbūt tokiu būdu dailininkai pajustų tam tikrą buvimo kūrybinės sąjungos nariu naudą, kuri motyvuotų aktyviau įsitraukti į organizacijos veiklą. Kruopščiai paruošta posėdžių medžiaga, galimybė iš anksto susipažinti su probleminiais klausimais, pakankamai laiko pateikti pasiūlymus leistų efektyviau organizuoti darbą, įtraukti narius į sprendimų priėmimo procesą, aktyvinti veiklą", – yra sakęs E. Naleivaika.

Žinomas akvarelininkas yra pabrėžęs ir Kauno menininkų santykio su miestu svarbą.  "Tikiuosi, kad Kauno veiksmai įgyvendinant Europos kultūros sostinės programą iki 2022-ųjų metų natūraliai suaktyvins ir išjudins visas kūrybines veiklas ir tas aktyvesnis bendradarbiavimas, kurį šiuo metu įvardijame kaip siektiną, taps savaime suprantamu veikimo metodu įvairių sričių kūrybininkams, atskleidžiant savas veiklas", – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
cia fotkeje moteris?

Dailininkei

Dailininkei portretas
Būk rami. Vilniaus pirmininkė juk sakė, kad neduos pinigų Kaunui, kad jie būtų išvogti.

netiksli informacija?

netiksli informacija?  portretas
Girdėjau, kad lyg po lygiai balsų pirmame ture du iš kandidatų surinko, o antrame visi skirtingai?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių