Kauno dailės gimnazijai – 70

Kauno dailės gimnazijai minint 70 metų jubiliejų, jos absolventai, pedagogai ir dabar besimokantieji rengia parodas ir akcijas. Gimnazijos vadovė sako, norinčiųjų mokytis – dvigubai daugiau, nei galima priimti.

Retas mokinys gali pasigirti, besimokantis buvusiame premjero name. Vienas Kauno dailės gimnazijos pastatų ir yra tarpukario premjero Juozo Tūbelio name, ant Žaliakalnio šlaitų. Gimnaziją 1946 m. įkūrė dailininkas Česlovas Kontrimas, kuriam įkalbėti tuometinę valdžią dėl tokios mokyklos steigimo buvo nelengva. Dabar čia mokosi daugiau kaip trys šimtai vaikų, kurie be bendrojo lavinimo dalykų per savaitę turi iki 14 valandų dailės pamokų.

„Mokosi, kaip matote, ir piešimo, ir dailės istorijos ir architektūros, mokosi tapybos, grafikos dizaino, skulptūros, susipažįsta ir su tekstile, ir su keramika, su stiklu, kad galėtų vėliau pasirinkti tą meno kryptį, dailės šaką, kurią norėtų giliau studijuoti“, – kalbėjo gimnazijos direktorė Neringa Šiupinskienė.

Gimnazijos vadovė sako, norinčiųjų čia mokytis netrūksta – konkurse du mokiniai pretenduoja į vieną vietą, o maždaug 86 proc. abiturientų renkasi su menu susijusias specialybes.

Minint gimnazijos 70-metį, keliasdešimt absolventų Kauno paveikslų galerijoje pristato savo kūrybą. Parodoje „Atstumai be ribų“ – tapybos, grafikos, fotografijos darbai, vaizdo instaliacijos.

„Kai kurie darbai buvo sukurti šiaip parodai, kai kurie darbai – senesni. Norėjosi surinkti tokius kūrinius, kurie derėtų tarpusavyje“, – sakė Gintautas Vaičys, Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas.

Tarp parodos dalyvių – Jolanta Kyzikaitė, Eglė Gelažiūtė-Petrauskienė, Grytė Pintukaitė, Andrius Pukis, Marius Zavadskis. Mokinių ir mokytojų darbų parodos, skirtos Kauno dailės gimnazijos jubiliejui, bus pristatomos visus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grafikė

grafikė portretas
aš kietas ir mano kietas, griaunu mokinius. c:

grafikė

grafikė portretas
aš kietas ir mano kietas, griaunu mokinius. c:
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių