Kauno centro gyventojai neviltyje: skaidraus vandens neturi nuo pavasario

Kauno centro gyventojus užklupusios bėdos verčia gyventi kone antisanitarinėmis sąlygomis. Iš čiaupų tekantis tamsios spalvos geriamasis vanduo nė iš tolo nekelia pasitikėjimo – neįmanoma nei atsigaivinti, nei nusiprausti. „Kauno vandenų“ atstovai, sako kauniečiai, savo kaltės neįžvelgia, liepia su problema dorotis patiems.

Skaidraus vandens pasigenda nuo pavasario

Tamsios spalvos, drumzlinas geriamasis vanduo iš čiaupų Maironio g. 1 esą teka jau nuo pavasario. Situacija retkarčiais pagerėja, tačiau drumzlės vis tiek yra – visiškai skaidraus vandens nematyti jau kurį laiką.

„Vieną pavasario dieną atsukus čiaupą pasirodė juodas vanduo. Vėliau situacija pagerėjo, bet vanduo vis tiek nebuvo švarus. Nors anksčiau čia tikrai džiaugėmės gera geriamojo vandens kokybe, dabar pripylus vandens į ąsotėlį, jo dugne lieka drumzlės“, – pasakoja su portalo kauno.diena.lt susisiekusi Kauno centro gyventoja.

Pasiūlė pasikeisti vamzdžius?

Antradienio vakarą geriamojo vandens situacija tapo dar kritiškesne – prileidus vandens į vonią, per vandens tamsumą nesimatė dugno. „Skambinome į „Kauno vandenis“ bendruoju telefonu, tačiau mums buvo pasakyta, kad nėra žmogaus, kuris galėtų išspręsti susidariusią problemą. Jie teigė, kad gyventojams reikia pasikeisti vamzdžius. Mokame už vandenį, o vamzdžius pasiūlė pasikeisti patiems. „Kauno vandenų“ atstovai juk turi teikti mums kokybišką, švarų vandenį“, – piktinosi kaunietė.

Moteris mano, jog pateikdami tokį paaiškinimą ir pasiūlydami sprendimą „Kauno vandenų“ atstovai nusikratė atsakomybės. Pasak Maironio g. gyventojos, su drumzlino vandens problema susiduria ne tik jos šeima, bet ir kaimynai. Spėjama, kad padėtį galėjo pabloginti įsibėgėję Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbai.

Rekonstrukcija – ne prie ko

„Ar Laisvės alėją tvarkantys darbininkai atlieka kokius nors darbus aplink Maironio gatvę, nežinome. Jokių informacinių pranešimų apie tokius veiksmus nesulaukėme nei raštu, nei žodžiu. Esame tolerantiški žmonės, jei pasakytų, kad vykdomi tam tikri darbai, nesipiktintumėme, nes žinotumėme, kad problemos kažkada pasibaigs“, – sakė Maironio gatvės gyventoja.

Prileidome vandens pilną vonią, vėliau ją išleidome ir mėginome pripilti iš naujo tikėdamiesi, kad tamsus vanduo nubėgs ir situacija pasikeis, bet taip nebuvo.

Primename, kad birželio viduryje „Kauno vandenų“ atstovai Kauno centro gatvių gyventojus laikinai buvo palikę be geriamojo vandens tiekimo. Tąkart dėl vykdomų Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbų vandens neturėjo kai kurie Savanorių prospekto, Laisvės alėjos, šv. Gertrūdos, M. Daukšos, Jonavos, Šauklių ir Gimnazijos gatvių namai.

Ar ir šį kartą dėl gyventojų nepatogumų kalti Laisvės alėjoje atliekami darbai, portalo kauno.diena.lt žurnalistai domėjosi rekonstrukciją vykdančių bendrovių „Kauno tiltai“ ir „Autokausta“ darbuotojų.

Kaip teigė „Kauno tiltų“ atstovė Ernesta Razbadauskienė, šiuo metu Laisvės alėjoje atliekami lietaus sistemos įrengimo darbai. Tačiau darbų, galėjusių pakenkti geriamojo vandens kokybei, atlikta nebuvo. „Autokaustos“ darbuotojai taip pat tikino, jog darbų, kurie darytų įtaką vandens kokybės pablogėjimui, neatlikta.

Pasiūlė sprendimą

Esama situacija ir stojusi tyla varo į neviltį – neįmanoma nei mažų vaikų nuprausti, nei patiems išsimaudyti, nei maisto pasigaminti. O už vandenį, širsta kauniečiai, vis tiek teks mokėti. „Prileidome vandens pilną vonią, vėliau ją išleidome ir mėginome pripilti iš naujo tikėdamiesi, kad tamsus vanduo nubėgs ir situacija pasikeis, bet taip nebuvo“, – pasakojo pašnekovė.

Skaitytojos nuotr.

Paklausta, ar trečiadienio rytą vanduo, bėgantis iš čiaupo, atgavo skaidrumą, kaunietė užsiminė, jog padėtis tapo šiek tiek geresne nei vakar, tačiau drumzlių vis tiek yra. „Tokių iššūkių, kai vanduo prisipildo ne tik drumzlių, bet ir tampa juodas, tenka sulaukti įvairiu paros metu – ir rytais, ir dienomis ar vakarais“, – atviravo portalo kauno.diena.lt skaitytoja.

Kokiais būdais Kauno centro gyventojams kovoti su esama nepavydėtina situacija, teiravomės bendrovės „Kauno vandenys“ Technikos direktoriaus Dainiaus Gudavičiaus. Kaip patikino jis, vykdant didelės apimties magistralinių vandentiekio linijų rekonstrukciją atliekamas tinklų perjungimas, dėl ko pasikeičia vandens tekėjimo kryptis, todėl laikinai gali pablogėti vandens kokybė. Šiuo metu avarinės tarnybos brigados miesto centre, gaisrinių hidrantų pagalba plauna vandentiekio linijas.

„Gyventojai turi kreiptis į namo administratorių arba į bendrijos pirmininką, kad būtų praplaunami ir namo vidaus tinklai. Bendrovė nesikrato atsakomybės – gyventojai, turintys pretenzijų, gali kreiptis į įmonę, prašymai ir tai įrodantys dokumentai yra išnagrinėjami ir pateikiami atsakymai“, – paaiškino D. Gudavičius.


Šiame straipsnyje: drumzlinas vanduojuodas vanduodrumzlinas vanduo Kauno centreKauno vandenysskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

SOS Skvernelis

SOS Skvernelis portretas
Apylinkes prokuraturoje bega rudos spalvos geriamas vanduo...

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
ZYDU KERRSTAS Ir LENKU

Jo

Jo portretas
Kaip cia taip gali buti ,taigi visur skelbia kad LT vos ne geriausias vanduo Europoje!!!)))))))))
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių