Kauno centre planuojama įrengti elektromobilių įkrovos stotelę

Elektra varomas transporto priemones vairuojantys kauniečiai jau šį pavasarį turės galimybę naudotis prie centrinių Kauno miesto savivaldybės rūmų įrengta elektromobilių įkrovos stotele.

Europinius standartus atitinkančią elektromobilių įkrovos stotelę miesto centre ketina įrengti aukštųjų technologijų bendrovė „Elinta“, pranešė savivaldybė.

„Praėjusių metų pabaigoje elektromobilį vairuojančiai kaunietei įteikėme pirmąjį nemokamą automobilio stovėjimo leidimą. Skatinti ekologiško transporto plėtrą ketiname ir toliau. Dar praeitais metais su bendrovės „Elinta“ vadovu sutarėme, kad prie miesto savivaldybės šį pavasarį bus įrengta elektromobilių įkrovos stotelė. Nors tai tik pirmosios kregždės, tikiuosi, kad bėgant laikui mieste daugės tiek įkrovimo stotelių, tiek ir pačių elektromobilių“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Miesto tarybos narys Rytis Šatkauskas pasiūlė, kad elektromobilių įkrovos stotelė galėtų būti pritaikyta benzinu ar dyzelinu varomų automobilių akumuliatoriams įkrauti.

Praėjusį gruodį elektra varomą automobilį „Chevrolet Volt“ vairuojančiai kaunietei Rūtai Bagdonavičienei buvo įteiktas simbolinis leidimas mieste nemokamai statyti automobilį. Savo garaže elektromobilio baterijas kraunanti moteris nuo šio pavasario tai daryti galės ir atvykusi į miesto centrą.


Šiame straipsnyje: elektromobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

3

3 portretas
Tai kad tų automobilių varomų elektra Kaune geriausiu atvėju tik 3:)

saulius

saulius portretas
ir tie patys 3 žiemą nevažinėja, nes akumuliatoriai sunaudoja dvigubai energijos automobilio šildymui, t.y. su vienu pakrovimu nuvažiuoji dvigubai mažiau nei vasarą

Saulėns

Saulėns portretas
Daugiau reikia tokių kolonėlių,tada žmonės bus suinteresuoti pirkti tokias mašinas ir tada " Ragai" naftos magnatams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių