Kauno centre lėlės kvietė į pasakų miestą

Kauno valstybinis lėlių teatras surengė naujojo jubiliejinio 55 – ojo sezono atidarymo šventę, kurioje su vaikais paviljonuose bendravo persirengę aktoriai.

Nuo vidurdienio Kauno muzikinio teatro sodelyje šalia lėlių teatro vaikščiojo ir su vaikais bendravo daug aktorių, persirengusių įvairiais pasakų personažais. Šeimos galėjo fotografuotis paviljonuose, kurie atrodėl lyg pasakų nameliai. Aktoriai rodė, kaip valdomos lėlės, pasakojo apie savo darbą.

Šventės akcentu šiemet buvo pasakų herojai Aladinas (aktorius Remigijus Endriukaitis) ir Džinas (Andrius Žiurauskas). Jie kvietė vaikus sugalvoti norą ir patrinti stebuklingąjį žibintą.

Puošnią lempą trynė ne tik vaikai, bet ir tėveliai bei seneliai. Vieni norus laikė paslaptyje, kiti netylėjo, pavyzdžiui, viena vyresnio amžiaus kaunietė pageidavo, kad Lietuva garsėtų grožiu ir čia tvyrančia meile.

„Pirmasis Kauno valstybinio lėlių teatro pastatytas spektaklis buvo „Stebuklingas Aladino žibintas", kurio premjera įvyko 1958 metais. Todėl  jubiliejinio sezono atidarymo pagrindiniais personažais pasirinkome būtent šios pasakos herojus“, – aiškino Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas Sigitas Klibavičius.

Tokius sezonų atidarymus su išėjusiais į gatvę aktoriais teatras pradeda kiekvienais metais. „Šiemet pirmą kartą turime dvi erdves: paviljonus įrengėme ne tik parke, bet ir teatro viduje, nes baiminomės lietaus“, – kalbėjo S.Klibavičius.

Po šurmulingo pasivaikščiojimo pasakų miestelyje, tėvai su vaikais buvo pakviesti pažiūrėti spektaklį „Užburtos pilies paslaptis“.

Šį sezoną teatras pristatys keturias premjeras. „Džiaugiamės, kad pas mus niekada netrūksta žiūrovų. Salė buvo pilnos ir per sunkmečius. Savo anūkus atveda ir žmonės, kurie žiūrėjo pirmųjų teatro sezonų spektaklius. Taigi čia užaugo ne viena karta“, – šypsojosi teatro vadovas.

Lėlių teatre kai kuriuos vaidmenis atlieka į ir pensiją išėję aktoriai, vaidinę pirmuosiuose lėlių teatro spektakliuose: Ona Stankevičeinė, Regina Čeponienė, Ramutė Kabekaitė, Algimantas Stankevičius. Šiuo metu teatre vaidina 14 aktorių, o iš viso darbuojasi apie pusšimtis žmonių. „Turime savo cechus, kuriuose patys kuriame kostiumus, gaminame lėlės“, – sakė S.Klibavičius



NAUJAUSI KOMENTARAI

oudfrjihs

oudfrjihs portretas
dj wu ki8ns nw Cb
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių