Kauno centrą okupavo pabėgėliai?

Pirmadienio pavakarę kauniečiai galėjo nustebti – ar miesto centrą užėmė pabėgėliai? Tačiau tai buvo tik neeilinė akcija, kurios  tikslas – parodyti, kad Europa yra vieninga ir visų tautų atstovai Lietuvoje yra laukiami.

Prie pat Vytauto Didžiojo paminklo apie 30 žmonių atsigulė ant grindinio ir užsiklojo pledais. Tokio susibėgimo sumanytojai tikino, kad šiandien, minint Europos dieną, siekta atkreipti dėmesį, jog visi piliečiai yra Europos dalis, tad reikia išlikti vieningiems tada, kai kitus kamuoja negandos. Po penkių minučių akcijos dalyviai susirinko savo atsineštas antklodes ir išsiskirstė savais keliais.

„Gyvename saugiai ir taikoje, tačiau ne visas pasaulis yra toks. Neklausiame jūsų, ką galvojate apie žmones, kurie traukia į Europą gelbėdamiesi nuo karo, smurto ar skurdo. Svarbiausia, jog mes neabejingi tam, kas vyksta šalia“, – buvo skelbiama akcijos pranešime.

Viešą solidarumo akciją organizavo Kauno įvairių tautų kultūros centro bendruomenė bei VDU studentai. Todėl miestiečiai matė ant žemės gulinčius ne tik lietuvius, bet taip pat ir kitų tautybių bendruomenių narius.

Tol, kol akcijos dalyviai buvo patogiai įsitaisę ant grindinio, buvo dalijamos skrajutės su trumpa informacija apie sąspietį. Laisvės alėja žingsniuojantys žmonės įvairiai vertino šią akciją. Dažnas klausinėjo, kas vyksta, ar gali prigulti šalia.

Pasitaikė ir tokių, kuriems vieningos Europos akcija pasirodė beprasmė. Praeiviai replikavo, kad pabėgėlių Lietuvai tikrai nereikia, esą musulmonų tikėjimo žmonės nesugebės ir nenorės dirbti, tad bus visiems tik našta.

Kauno įvairių tautų kultūros centro Dainius Babilas po akcijos tikino, kad kitais metais taip pat reikės surengti solidarumo akciją, nes mūsų šalyje įsikuria labai daug kitataučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas

piktas portretas
Kiekvienai pusglusei akcijos mergai po du pabegelius i klyna

piktas

piktas portretas
gaila nezinojau buciau subines jiems ispardes...jobani studentai, geriau bobutes trulikuose uzleistu o ne sedetu sau naglais snukais ir is mobiliu neislendantys...

Anonimas

Anonimas portretas
Tuos idiotus pabegelius is Kauno reiktu deportuoti nedelsiant į Siriją arba kokia kita musulmoniška šalį kad proto įgautų
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių