Kauno bokso klubas „Nokautas“ jubiliejų pasitiks atsinaujinęs

"Nokautas" savo dvidešimtmetį paminės atvertęs naują veiklos puslapį.

Ištakos – Kaune

"Nokautas" buvo įkurtas 1993-iaisiais Kaune, klubo steigėjas – Lietuvos bokso mėgėjų sunkaus svorio čempionas ir prizininkas Vidas Mickevičius.
Būtent V. Mickevičiaus iniciatyva 1993 m. spalio 16-ąją buvo surengta pirmoji šalyje parodomoji profesionalaus bokso 12 raundų dvikova, kurioje V.Mickevičius išmėgino jėgas su kitu žinomu šalies sunkaus svorio kovotoju Jonu Silevičiumi.

"Kūno kultūros instituto salėje – pirmosios pokario Lietuvoje profesionalų boksininkų varžybos. Veikė totalizatorius. Renginys sudomino kauniečius. Salė buvo pilnutėlė, daugeliui teko net pastovėti", – tąkart apie šį mačą rašė "Lietuvos sportas".

Naujas impulsas

"Anuomet profesionalusis boksas Lietuvoje per įvairius biurokratinius brūzgynus sunkiai skynėsi kelią į pripažinimą. Mano tėvas tai patyrė. Todėl atnaujindami "Nokauto" veiklą norime ne vien įprasminti bei pratęsti tradiciją, bet ir suteikti klubui kokybiškai stipresnį impulsą", – sakė "Kauno dienai" V.Mickevičiaus sūnus Vytautas Mickevičius, su broliu Mindaugu ėmęsis "Nokauto" atkūrimo darbų.

Naujasis "Nokautas" planuoja propaguoti ne vien profesionalųjį, bet ir mėgėjų boksą, kitas kovines sporto šakas, sveiką gyvenimo būdą, organizuoti sporto renginius.
Jau užmegzti ryšiai su Kauno bokso federacija (KBF), kuri taip pat ketina prisidėti prie klubo veiklos, o "Nokauto" prezidento pareigos patikėtos buvusiam Lietuvos bokso sunkaus svorio čempionui, dabar Kauno lietuviškajai savigynos asociacijai (KLSA) vadovaujančiam Kęstučiui Bitkevičiui.
Patirtis – geriems tikslams

Kauno miesto savivaldybė yra suteikusi "Nokauto" klubui patalpas Vytauto pr.

"Mūsų miestas turi gilias bokso tradicijas. Ši olimpinė sporto šaka yra pagrįstai nusipelniusi dėmesio. Svarbu, kad energingi vaikinai turėtų užsiėmimą, nevartotų alkoholio, narkotikų, nerūkytų, o sportuotų. Kita užduotis – įskiepyti jaunimui, kad tokiame klube įgyta patirtis nebūtų panaudota gatvėje blogiems tikslams", – per susitikimą su "Nokauto" atkūrėjais kalbėjo Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Bokso entuziastus sudomino S.Buškevičiaus pasiūlymas bendradarbiauti su generolo Povilo Plechavičiaus jaunojo kario mokykla, kurioje nuo rugsėjo 1-osios numatoma rengti bokso pamokas.

Grupė Kauno verslininkų jau skyrė 10 tūkst. litų "Nokauto" veiklai skatinti.

Bendradarbiaus: KLSA prezidentas K.Bitkevičius, Kauno miesto vicemeras S.Buškevičius, "Nokauto" rėmėjų grupės vadovas M.Mickevičius ir KLSA valdybos narys T.Leščiukaitis aptarė atkuriamo klubo veiklos gaires.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bokso veterany taryba

Bokso veterany taryba portretas
Pritariame Vido planams surengti Europos Sajungos bokso cempionata Kaune 16.10.2015

box

box portretas
svarbiausia paaiskinti jaunimui,kad ringo kovotojas skiriasi nuo gatves niekselio!

Gincioras

Gincioras portretas
Palaikau, labai gera ideja ir gerai pasakyta nenaudoti gatvei tai ka ismokai. Linkiu jums sekmes.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių