Kauno biudžeto planas – 390 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Kauno miesto biudžeto išlaidos šiemet, planuojama, sieks 390,4 mln. eurų, pajamos – apie 343,5 mln. eurų, o deficitas – beveik 47 mln. eurų.

Šių metų išlaidos, palyginti su 2020 metų patvirtintu planu, didėja 4 proc. arba 15 mln. eurų. Projekte įvertintas 2020 metų išlaidų likutis (32,5 mln. eurų) ir šiemet planuojamos skolintis lėšos (14,4 mln. eurų).

Daugiausia išlaidų numatyta švietimui, socialinei ir sveikatos apsaugai, sportui bei kultūrai – jos auga, palyginti su pernai. Tuo metu mažiau lėšų bus skirta infrastruktūrai bei bendrosioms išlaidoms, pranešė savivaldybė.

„Pandemija sukėlė sunkumų ir skirstant bei surenkant miesto biudžetą. Tačiau į situaciją pažiūrėjome racionaliai – „nukarpėme“ nebūtinas išlaidas, sumažinome finansavimą infrastruktūrai, kad didesnė dalis lėšų galėtų būti skirta šiuo laikotarpiu ypač svarbius darbus dirbantiems ir kartais finansiškai nepelnytai nuvertinamiems kauniečiams“, – pranešime teigė meras Visvaldas Matijošaitis.

Pandemija sukėlė sunkumų ir skirstant bei surenkant miesto biudžetą.

Švietimui numatyta 182,8 mln. eurų, kultūrai – 15,9 mln. eurų, nemaža dalis jų bus skirta projektui „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ir programos „Iniciatyvos Kaunui“ finansuojamiems kultūros projektams.

Pasak savivaldybės, socialinės ir sveikatos apsaugos sričiai numatyta skirti daugiau kaip 38 mln. eurų – 15,7 proc. daugiau nei pernai, sportui – 45,6 mln. eurų, iš jų daugiausia – S. Dariaus ir S. Girėno stadionui, vandens sporto centrui, lengvosios atletikos maniežui, sporto halei ir kitiems projektams.

Miesto infrastruktūrai ir tvarkymui numatyta 58,1 mln. eurų.

Pandemijos pakoreguotą biudžeto projektą vasario 23 dieną tvirtins miesto taryba. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kl

Kl portretas
Baigėsi Kauno augimas su Valstiečių pralaimėjimu..

WILNO APVAGINĖJA LIETUVĄ

WILNO APVAGINĖJA LIETUVĄ portretas
Tuo tarpu wilno biudžetas 843 milijonai eurų,daugiau negu dvigubai didesnis už Kauno.Ką Šikmašius veikia su šiais pinigais,kad net paprastą baseiną stato 10 metų ir smėlį pilsto kur papuola.

Anonimas

Anonimas portretas
tvirtins grybai , kurie nieko nesupranta
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių