Kauno bigbendo koncerte – 20 metų džiazo keliu lydėję bičiuliai

Gruodžio 4 dieną, 19 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje bus švenčiamas Kauno bigbendo 20-metis.

Šią sukaktį bigbendas mini jau visus metus – surengti įspūdingi koncertai su švedų trimitininku Lasse Lindgrenu, suomių kompozitoriumi Jukka Linkola, o visai neseniai bigbendas nustebino koncertu su JAV džiazo legenda Bobu Mintzeriu.

Į šventinį koncertą Kauno valstybinėje filharmonijoje Kauno bigbendas pakvietė ryškausius šalies džiazo muzikantus, kurie bendradarbiaudami ir koncertuodami su Kauno bigbendu suteikė ne vieną džiaugsmingą akimirką klausytojams.

Koncerto metu bus prisiminti svarbiausi kolektyvo įvykiai, projektai ir žmonės. Muzikantai pagerbs ilgametį bigbendo vadovą ir dirigentą Romualdą Grabštą, su kuriuo visada buvo tapatinamas kolektyvas.

Klausytojai išgirs saksofonininkų Petro Vyšniausko, Vytauto Labučio, Liudo Mockūno, Rimanto Brazaičio, trimitininkų Vytauto Grubliausko, Valerijaus Ramoškos, būgnininko Arvydo Joffės, pianistų Sauliaus Šiaučiulio, Olego Molokojedovo improvizacijas. Bigbendą pagerbs vokalistai  – Vytautas Petrušonis, Mantas Jankavičius, Arina bei Neda Malunavičiūtė, kontrabosininkas Eugenijus Kanevičius, aranžuotojas ir gitaristas Artūras Chalikovas.

Atlikėjai ne tik atliks reperezentaciniais tapusius bigbendo kūrinius, tokius kaip „How High the Moon“, „Outrageous Mother“, „Funky Cha Cha“, bet ir surengs improvizuotą jam session scenoje.


Šiame straipsnyje: bigbendaskoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių