Kauno bendrovė bandė išvengti beveik 300 tūkst. litų mokesčių

Patikrinus Kaune registruotą uždarąją akcinę bendrovę, nustatyta, jog siekdama išvengti beveik 300 tūkst. litų mokesčių, įmonė su darbuotojais buvo sudariusi ne darbo, bet autorines sutartis. Per trejus metus bendrovė pagal sudarytas 723 autorines sutartis darbuotojams išmokėjo per 600 tūkst. litų, pranešė Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI).

Nustatyta, kad bendrovė sudarydavo autorines sutartis su asmenimis, kurie teikdavo paslaugas užsakovams – dažniausiai didiesiems prekybos centrams. Neva autoriais tapę darbuotojai rinkdavo išsamius duomenis įvairių prezentacijų metu, apmokydavo personalą, kaip pristatyti produkciją klientams, išvežiodavo reklamines priemones į akcijos vykdymo vietas.

„Išanalizavęs visus duomenis, mokesčių administratorius išsiaiškino, kad pinigai darbuotojams buvo mokami už jų tiesiogiai atliekamus darbus, nes vien sutarties pavadinimo užrašymas ir formuluočių panašumas į autorinę sutartį, kurioje susitariama dėl autoriaus ir užsakovo teisių bei pareigų ir kitų sąlygų, nesudaro pakankamo pagrindo konstatuoti, jog tai yra autorinė sutartis. Būtent todėl pagal autorines sutartis išmokėtas atlygis darbuotojams buvo įvertintas kaip neatitinkantis kriterijų,“ – sakė Kauno AVMI viršininkas Gintautas Muznikas.

Pagal autorines sutartis per trejus metus fiziniams asmenims išmokėtas daugiau nei 600 tūkst. litų darbo užmokestis buvo pripažintas su darbo santykiais susijusiomis pajamomis, nuo kurių bendrovė turėjo apskaičiuoti, deklaruoti ir sumokėti ne tik gyventojų pajamų mokestį, bet ir valstybinio socialinio draudimo įmokas bei įmokas į Garantinį fondą.

AVMI primena, kad gyventojai apie mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
cha cha cha , tai jau vyksta belekiek metu ir tai niekam ne naujiena . o ko nieko neraso apie valstybinius uzsakymus :) kaip gi ten plaunami pinigeliai su seimo sukurtais istatymais

neInspektorius

neInspektorius portretas
Aš ir nežinojau,kad Kaune yra tik viena akcinė bendrovė !? Straipsnis vertas nulio.O straipsnio autoriui reikėtų nusipirkti du prezervatyvus: vieną užsimauti ant galvos , kad visi matytų kas jis toks , o kitą ant kitos vietos,kad daugiau tokų negimtų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių