Kauno bibliotekoje – pasakos gestų kalba

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities viešosios bibliotekos projekto "Pasakos gestų kalba" idėja – sukurti inovatyvią pasakų skaitymo skatinimo formą klausos negalią turintiems vaikams ir jų tėvams, kad jau ankstyvoje vaikystėje kurtieji pradėtų domėtis pasakomis, būtų lavinama jų vaizduotė.

Vystantis vaiko asmenybei, pasakos atlieka labai svarbų vaidmenį: teikia mąstymo ir veiklos pavyzdžius, padeda pažinti ir suprasti kitų ir savo poelgių motyvus, moko savikontrolės, reikšti savo norus bei siekti tikslų. Lietuvių gestų kalba yra emocionalumu grįsta kalba, kuriai būdinga veido išraiškų įvairovė, rankų plastika bei jausmingumas.

Įgyvendinant projektą "Pasakos gestų kalba", nuo 2015 m. rudens į bibliotekos e.paslaugų sąrašą bus įtraukta novatoriška paslauga, tenkinanti specialiuosius kurčiųjų poreikius ir didinanti jų integraciją į visuomenę. Naudojant IT priemones ir inovatyvias paslaugų formas, bus sukurtas naujas vaizdo įrašų archyvas internete. Taip biblioteka priartės prie dar nepasiektos ir neįtrauktos auditorijos – vaikų su klausos negalia.

Bendradarbiaujant su Kauno kurčiųjų reabilitacijos centru, iš KAVB fondo buvo atrinkta ir išversta į gestų kalbą dešimt liaudies pasakų vaikams. Siekiant pritraukti ir išlaikyti dėmesį, turinys bus pritaikytas klausos negalią turintiems vaikams, susidomėjimą sekama pasaka skatins animuoti fragmentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tag jau au tikrai :) imituojant rimtą veiklą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių