Kauno „Akropolyje“ – neeilinis sujudimas

  • Teksto dydis:

Antradienį Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ vyko planinės gaisrinės saugos pratybos. Jose dalyvavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, taip pat parduotuvių bei įstaigų darbuotojai.

„Tokio masto mokymai yra vienodai svarbūs ir reikalingi tiek visiems darbuotojams, tiek pareigūnams. Mokymai suteikia galimybę ne tik išbandyti visas pastate sumontuotas priešgaisrinės saugos ir informavimo sistemas, bet ir darbuotojų pasirengimą skubiai ir saugiai palikti savo darbo vietas kritinių situacijų metu. Pareigūnams tai svarbu, nes suteikiama proga iš arčiau susipažinti su pastato erdvėmis ir išplanavimu“, – sako Juozas Karkazas, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos viršininkas.

Pasak komandos viršininko, tokio masto pratybos Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnams rengiamos reguliariai. Joms pakaitomis atrenkami strategiškai svarbūs miesto objektai: prekybos centrai, ligoninės, arenos, švietimo įstaigos ir kt.

9.30 val. prasidėjusiuose mokymuose taip pat dalyvavo ir tuo metu prekybos centre buvę klientai. Evakuacijos pratybos vyko pagal iš anksto paruoštą evakuacijos planą. Įvykio inscenizavimui pasirinkta šiuo metu neeksploatuojama prekybos centro erdvė, kurioje anksčiau veikė maitinimo įstaiga.

„Suprantame tokių mokymų svarbą bei naudą, mums rūpi tiek darbuotojų, tiek klientų saugumas, todėl labai vertiname šį bendradarbiavimą su pareigūnais. Evakuacijos pratybos mūsų veikloje yra labai svarbi sudedamoji incidentų rizikos valdymo dalis“, – sako Brigita Kuodytė, Prekybos centro Kauno „Akropolis“ turto valdytoja.

Evakuacijos bei priešgaisrinės saugos mokymai vyko pagal įstatymų numatytus reikalavimus. Prekybos ir pramogų centro atstovai pamini, kad pratybų metu buvo suveikusi priešgaisrinė signalizacija. Visi tuo metu pastatuose buvę žmonės turėjo palikti patalpas, vadovaudamiesi evakuacijos vadovo nurodymais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

888

888 portretas
Šaunuoliai Priesgaisrine tarnyba , reikia pratybu ....Bet psychai -paranojikai, kurie slampineja ratais po kolidorius, visokio amziaus, psychuot prades kad trukdo bružint kolidoriu plyteles
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių