Kauno abiturientų apeliacijos: pasisekė tik vienam

Šiemet patenkinta vos 2 proc. apeliacijų, kurias pateikė visos šalies abiturientai. Iš pusantro šimto Kauno miesto ir rajono moksleivių, prašiusių iš naujo įvertinti jų darbus, pasisekė tik vienam.

Šiemet patenkinta vos 2 proc. apeliacijų, kurias pateikė visos šalies abiturientai. Iš pusantro šimto Kauno miesto ir rajono moksleivių, prašiusių iš naujo įvertinti jų darbus, pasisekė tik vienam.

Nacionalinio egzaminų centro (NEC) duomenimis, šiais metais iš Kauno miesto sulaukta 124 mokinių apeliacijų, o iš rajono mokyklų – 30. Dauguma miesto moksleivių – 79 – kreipėsi dėl lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino įvertinimo. Dėl to paties egzamino apeliacijas pateikė 22 abiturientai iš Kauno rajono mokyklų.

Tačiau iš visų 154 miesto ir rajono moksleivių, kurie tikėjosi geresnio balo, įvertinimas buvo pakeistas vos vienam. Už lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą viena Kauno miesto Simono Daukanto vidurinės mokyklos abiturientė iš pradžių buvo gavusi 61 balą. Po pakartotinės peržiūros jos darbo įvertinimas gerokai pakilo – iki 78 balų.

Pasitaikė ir tokių jaunuolių, kurių netenkino ir aukštas įvertinimas. Vienas Kauno miesto abiturientas prašė peržiūrėti jo istorijos valstybinio brandos egzamino darbą, nors buvo gavęs 98 balus. Vis dėlto apelicija jo balo nepakeitė.

NEC iš viso sulaukė 1007 apeliacijų, bet buvo pakeisti tik 23 įvertinimai. Visi jie buvo padidinti.

Palyginti su praėjusiais metais, šiemet prašymų peržiūrėti egzaminų rezultatus buvo apie 300 mažiau.

„Viena šio skaičiaus sumažėjimo priežasčių yra tai, kad šiais metais NEC elektroninėje rezultatų skelbimo sistemoje pirmą kartą paskelbė ne tik lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino rezultatus, bet ir nevertinto darbo elektroninę kopiją. Tokia galimybė susipažinti su savo darbu sudaryta ir tiems, kurie laikė kitus egzaminus. Taip pat reikia atkreipti dėmesį, jog apskritai mažėja abiturientų“, – komentavo NEC direktorės pavaduotojas Pavelas Čuchonskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių