Kaunietis piktinasi: medžius pjauna ne ten kur reikia

Medžių pjovimas Kaune – jautri tema, tačiau kai kurie kauniečiai tikina, kad kelis želdinius tiesiog būtina nupjauti ar apgenėti. Valdininkai primena, kur tokiais atvejais reikia kreiptis.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi Dainavos gyventojas Algis. Jis tikino, kad mieste aršias diskusijas užvirė įvairiose Kauno vietose masiškai pjaunami medžiai, tačiau, anot jo, savivaldybė galėtų pirštus pajudinti ir ten, kur tikrai reikia.

Kaunietis užfiksavo, kaip tamsiuoju paros metu atrodo pėsčiųjų takai. Per medžių lają neprasiskverbia šviesa, tad takelis toliau skęsta tamsoje. Algis jau anksčiau kreipėsi į Kauno savivaldybę ir nurodė šią problemą, tačiau jokio atsako nesulaukė.

"Savivaldybė medžius pjauna per žmonių galvas, bet ten kur reikia, tai nei piršto nepajudina. Štai kaip apšviečiami pėsčiųjų takai prie Pramonės pr. 91 ir Partizanų g. 74  esančių namų. Kauno savivaldybei pranešta, tačiau jie nereaguoja“, – kritiką žėrė Dainavos gyventojas.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė tikino, kad gyventojai dėl želdinių pašalinimo, apgenėjimo ir kitais klausimais turi kreiptis į Aplinkos apsaugos skyrių. Tai galima padaryti el. paštu aplinkos.apsaugos.skyrius@kaunas.lt, algima.zelenkova@kaunas.lt arba paskambinant tel. 837 42 24 67. Patogiausias būdas – klientų aptarnavimo centras „Mano Kaunas“, tel.: 8 800 20000. Klausimus kauniečiai taip pat gali užduoti feisbuko puslapyje "Mano Kaunas".

Savivaldybė medžius pjauna per žmonių galvas, bet ten kur reikia, tai nei piršto nepajudina.

„Prašymų apgenėti ar nupjauti medžius Pramonės pr. 91 ir Partizanų g. 74 nesame gavę. Tiesa, praėjusiais metais Pramonės pr. 91 gyventojai kreipėsi prašydami nupjauti medį, nes jis trukdė atlikti nuotekų vamzdžio remonto darbus. Primename, jeigu gyventojai nori pašalinti šalia daugiabučio augantį medį, dėl to turi sutikti ne mažiau kaip 50 proc. daugiabučio gyventojų“, –komentavo specialistė.

R. Savickienė sakė, kad po leidimo išdavimo medžiai paprastai pašalinami per du mėnesius. Žmonės pašalinti želdinius, kurie auga per arti pastatų, trukdo atlikti remonto, aplinkos tvarkymo darbus, užstoja dienos šviesą, gadina namo pamatus ir t.t. kreipiasi po kelis kartus per dieną.

„Informacijos, kiek šiemet gyventojų kreipėsi, neturime, tačiau būna dienų, kuomet gauname ir dešimt prašymų. Skaičius iš tiesų didelis“, – teigė ji.


Šiame straipsnyje: medžiaimedžiai Kauneskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

o kieno klaust?

o kieno klaust? portretas
gal kusinso?

pikta

pikta portretas
"Primename, jeigu gyventojai nori pašalinti šalia daugiabučio augantį medį, dėl to turi sutikti ne mažiau kaip 50 proc. daugiabučio gyventojų" - apgailėtinai skamba. Prie namo išpjovė medžius vienos vienintelės bobelės pageidavimu. Jei nepatinka -skųskis, rašyk raštus, kurie valdininkų stalčiuose supus. O medžių nebus. O ką kalbėt apie tuos, kurie turi nors kiek galios...

kodėl

kodėl portretas
Kodėl gatvėje augančius medžius pjauna vos kokiam valdininkui pasirodė, kad reikia "pasirūpinti mediena", o tiksliau - sukombinuoti stambų užsakymą naujiems medžiams po 200 ir virš eurų pirkti už kauniečių pinigus, o kai gyventojai prašo nupjauti medžius šalia jų namų, tai atsakymas toks" leidimą išduosim, jeigu bent pusė gyventojų sutinka, kad medis būtų nupjautas? Kodėl savivaldybė mokesčių mokėtojų sudėtais pinigais nep[asirūpina, kad tiems mokėtojams gyvenamoji aplinka būtų patogesnė?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių