Kaunietis penkerius metus prievartavo globos namų vaikus

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė tris mažamečius globotinius seksualiai prievartavusio solidaus amžiaus kauniečio baudžiamąją bylą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 58 metų kaunietis R. D., kuris 2012 m. jau buvo teistas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, šįkart teisme atsakys už tai, kad 2003-2007 m. seksualiai prievartavo tris mažamečius vaikus, kuriuos globoti iš vaikų globos namų buvo paėmusi pastarojo žmona.

Tyrimo metu nustatyta, kad R. D., pasinaudodamas bejėgiška mažamečių būkle, prieš jų valią tenkino lytinę aistrą oraliniu būdu.

Specialistai nustatė, kad R. D., seksualiai prievartaudamas vaikus, sukėlė neigiamus padarinius mažamečių psichikai – emocijų sutrikimą vaikystėje, gėdijimąsi, nerimą, vangumą, priešiškumą, emocijų ir nuotaikos kaitą.

"Ikiteisminio tyrimo metu didelis dėmesys buvo skiriamas nukentėjusiems vaikams ir bendravimui su jais juos apklausiant, atliekant kitus proceso veiksmus. Nuolatos konsultavomės su psichologais, Kauno vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistais. Vaikams buvo suteikta didelę patirtį turinčių psichologų pagalba ir konsultacijos“, –  kalbėjo valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis prokuroras Andrius Kiuršinas.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiųjų artimieji pateikė beveik 71 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas seksualiai prievartavo mažametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimo bausme nuo trejų iki 13 metų, pranešė Kauno apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
Ar ne juokinga? Apgailėtina...

na

na portretas
ir kas, juk pas mus pedofilų nėra, ir nenuteis to niekšo niekas, nes dabar tik Neringos paieškomis visi gyvi. Be to, kokie artimieji, jei vaikai augo globos namuose? Jiems tik pinigų reikia, o tie pinigai priklauso tik nuskriaustiems vaikams ir niekam kitam.

geda

geda portretas
tai ka veikia TOS- vaiko teisiu apsaugos specialistes, kurios vaikus atiduoda i tik "patikimas" seimas???????? Uz pareigu neatlikima patraukti baudziamojon atsakomyben, tada gal prades dirbti ir dometis kam vaikus patiki
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių