Kaunietis ketverius metus pelnėsi iš avarijų

Galėjęs išvengti eismo įvykių, tačiau to nepadaręs kaunietis pralobo daugiau nei 80 tūkst. litų.

Kauno apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje – 50 nusikalstamų veikų epizodų dėl sukčiavimo ir svetimo turto sunaikinino.

2010 metais Kauno miesto apylinkės prokuratūra gavo skundą iš draudimo bendrovės dėl galimų sukčiavimų. Pradėtą ikiteisminį tyrimą pavedė atlikti Nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnams.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad 2006–2010 metais Kauno miesto ir Kauno rajono įvairiose sankryžose pilietis K. B. ne mažiau 50 kartų pakliuvo į įvairius eismo įvykius.

Tyrimo metu nustatyta, kad pilietis, turėdamas galimybę išvengti susidūrimo su kitais automobiliais, to nedarydavo specialiai. Negana to, jis tyčia sudarydavo pavojingas situacijas, kad neišvengiamai įvyktų draudiminiai įvykiai – avarijos, dėl ko būtų pagrindas draudiminei išmokai gauti.

Tokiais savo veiksmais įtariamasis padarė iš viso 80 692 litų žalą draudimo bendrovėms ir sugadintų automobilių savininkams. Įtariamajam K. B. pareikštas įtarimas dėl 50 nusikalstamų veikų padarymo.

Per ketverius metus kauniečio padarytos nusikalstamos veikos tilpo į 12 bylos tomų. Baudžiamasis kodeksas maksimalią bausmę už sukčiavimą numato iki trejų metų laisvės atėmimą, už svetimo turto sugadinimą maksimali bausmė gali būti iki penkerių metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Maladiec! Vor v zakone. :)

Gerai kad

Gerai kad portretas
pagaliau priėjo liepto galą...

Tiesa

Tiesa  portretas
Toks žmonių gyvenimo avarijų tyčinis sudarymas matomas ir toleruojamas jau dvidešimt du metus partijų, seimo ir vyriausybės, savivaldybių viešojoje politikoje
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių