Kaunietis įspėja: ant žydų ligoninės tinklų – pavojingi varvekliai

Kelios šiltesnės dienos ir staigiai į Kauną atkeliavęs šaltukas ne tik ledu padengė gatves, bet ir ant namų stogų suformavo varveklius. Kauniečiai pastebi, kad itin pavojingi varvekliai nutįso nuo žydų ligoninės apsauginių tinklų.

Miestiečiai dalijasi svarbia informacija apie pavojų keliančius varveklius. Kaunietis Mindaugas praneša, kad Senamiestyje stovinti buvusi žydų ligoninė tapo dar nesaugesne vieta, nors P.Jakšto gatve nuolat vaikšto daugybė žmonių. Vyras tikino, kad byrančio tinko pavojų papildė dideli varvekliai, kurie krisdami gali sužaloti praeivius.

„Krito langai, tai juos užkale. Dabar varvekliai virš galvų kybo ir tik laiko klausimas, kada persmeigs kam pakaušį“, – įspėjo kaunietis.

Nuo varveklių žmonės niekaip negali apsisaugoti. Jie susidarė po apsauginiu tinklu, kuris turėtų apsaugoti žmones ir gatve važiuojančius automobilius nuo pastato byrančių tinko gabalų ar plytų. Tad kaunietis atkreipė dėmesį, jog nuo skaudžių sužalojimų apsaugoti žmones galima nebent pašalinus pačius varveklius. Deja, nėra kam pašalinti šiuos sušalusius vandens durklus, todėl žmonės turėtų pasisaugoti patys.

Akvilės Snarskienės nuotr.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad visai neseniai nuo žydų ligoninės ant praeivių krito ne tik tinko gabalai, bet taip ir didelės stiklo šukės. Papūtus stipresniam vėjui, visą gatvę nusėjo sudužusių langų stiklų dalelės. Tąkart paveldo sergėtojai savininkui surašė aktą ir įpareigojo jį apsaugoti apleistą pastatą, kad šis nekeltų pavojaus žmonėms.

Iš šio pastato dar 1995 m. buvo iškelta ligoninė. Po ilgų teismų su žydų bendruomenėmis pastatas liko savivaldybei. Miesto valdžia kelis kartus skelbė buvusios žydų ligoninės pardavimo konkursą, tačiau surasti naują šeimininką pavyko tik 2010 m.

Akvilės Snarskienės nuotr.

Aukcione A.Jakšto gatvėje esantį pastatą įsigijo bendrovė "Tarptautinė skubios medicinos akademija". Už šį pirkinį įmonė sumokėjo 3,6 mln. litų (1,04 mln. eurų). Naujieji šeimininkai žadėjo pastatą sutvarkyti iš esmės, čia įrengti SPA ir modernų stimuliacinį medicinos centrą, tačiau iki šiol niekas nevyksta.


Šiame straipsnyje: Žydų ligoninėvarvekliaipavojusskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

komedija

komedija portretas
Galėtų parduoti Tarptautinei neskubios medicinos akademijai...Pirmame aukšte galėtų dirbti neskubūs gydytojai, kurie gydytų tinko ir varveklių sužalotus žmones...

Tam miestieciui :)

Tam miestieciui :) portretas
Virs galvos tai angelai arba velniai

Lietuvis

Lietuvis portretas
Kada ta nesusipratima nugriaut leis tada ir bus tvarka
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių