Kaunietės, kurias į priekį veda noras padėti

Pretendenčių į Metų kaunietės titulą – Jūratės Staikūnienės ir Marijos Garšvienės – veiklos sritys yra skirtingos, bet kartu ir panašios. Jos kasdien keliasi su mintimi, kaip padėti kitiems.

Pretendenčių į Metų kaunietės titulą – Jūratės Staikūnienės ir Marijos Garšvienės – veiklos sritys yra skirtingos, bet kartu ir panašios. Jos kasdien keliasi su mintimi, kaip padėti kitiems.

Įkvėpti pacientus

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto docentę gydytoją alergologę-imunologę Jūratę Staikūnienę pasirinkti mediciną labiausiai paskatino meilė žmonėms, noras jiems padėti.

"Žmonėms išdalijama meilė tau grįžta šimteriopai. Pacientai visuomet tau linki geros kloties, sėkmės, laimės. Aš tai labai vertinu. Man labai svarbu vien galimybė padėti žmogui", – sakė J.Staikūnienė, užaugusi medikų šeimoje.

Kodėl alergologija? "Mano mama buvo viena pirmųjų alergologų Kaune. Ji tebedirba iki šiol. Prieš aštuoniolika metų, kai rinkausi šią specialybę, alerginių susirgimų bumo dar nebuvo. Šią sritį pasirinkau todėl, kad imuninė sistema man pasirodė pati įdomiausia ir sudėtingiausia organizmo sistema. Ir savo studentams sakau: nesijaudinkite, jeigu jums sunkiai sekasi imunologija, nes ji yra pati sudėtingiausia", –  aiškino J.Staikūnienė.

Apsilankiusius pacientus ji pirmiausia įkvepia labiau savimi rūpintis, skirti sau daugiau dėmesio, tikina, kad niekas negalės padėti, jeigu pats sau mažai rūpėsi.

Į visuomeninę – Lietuvos alergologų ir klinikinių imunologų draugijos – veiklą ji įsitraukė supratusi, kad viena pati visų pacientų nepakonsultuos, kad jų mokymas, švietimas turi būti vykdomas platesniu mastu.

Draugijos proritetai – darbas su visuomene, pacientų grupėmis ir gydytojų alergologų ir imunologų kvalifikacijos kėlimas, tobulėjimas.

Parama ukrainiečiams

Aštuoniasdešimtmetį perkopusi Lietuvos pensininkų sąjungos "Bočiai" Kauno bendrijos pirmininkė Marija Garšvienė apsukų nemažina. Pernai ji ėmėsi dar daugiau veiklos.
"Ta veikla mane ir palaiko. Nėra kada senti, sirgti. Visada atsiranda, ką galėčiau nuveikti. Visą laiką gyvenu su mintimi, kuo žmonėms dar galėčiau padėti. Esu kaip idėjų bankas", – juokėsi beveik pusę amžiaus Kauno klinikose slaugytoja dirbusi moteris.

Pernai M.Garšvienė neliko abejinga ir Ukrainos žmonėms. Su bendraminčiais ji organizavo įvairias šios šalies palaikymo akcijas, rinko labdarą nuo karo veiksmų nukentėjusiems ukrainiečiams.

Vienos "Bočių" narės primezgė kojinių, kiti sunešė paaukoti šiltų drabužių, avalynės, patalynės ir konservuotų maisto produktų. Vėliau visą surinktą paramą perdavė "Caritui".
"Nesvarbu, kad dauguma Kauno pensininkų yra neturtingi, patys sunkiai suduria galą su galu. Bet jie yra labai geranoriški", – dėkojo bendraminčiams M.Garšvienė.

Ji jau daugybę metų organizuoja įvairius labdaringus renginius, vakarones, paskaitų ciklus pagyvenusiems žmonėms, vaikų globos namų auklėtiniams, neįgaliesiems. Taip pat rengia įvairias akcijas lietuvybei stiprinti.

"Per šventes, kitus renginius žmonės atsipalaiduoja, atsigauna, užmiršta savo vargus", – kalbėjo M.Garšvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Falšivas balsavimas

Falšivas balsavimas portretas
tas pats žmogus gali balsuoti už vieną ir tą pačią kandidatę n kartų - kas 2 valandos. Medikių paprašyti pacijentai taip ir daro , tai argi čia objektyvūs ir teisingi rinkimai???

pasiulymas

pasiulymas portretas
as siulau visu kandidaciu darbu aprasymus deti prie kandidaciu i balsavimo puslapi, o ne leisti atskirais straipsniais. Tegu zmones paskaito prie pacios kandidates viska.

taigi-

taigi- portretas
Tu kantidaciu nors vezimu vezk.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių