Kaunietė varžysis dėl pergalės konkurso „Tarptautiniai jaunimo debatai“ šalies finale

  • Teksto dydis:

Lietuvos moksleiviai susitiks vieninteliame Vidurio ir Rytų Europoje vokiečių kalba vykstančiame debatų konkurse ir kovos dėl pergalės šalies finale.

Konkurso „Tarptautiniai jaunimo debatai“ šalies finale keturi Lietuvos moksleiviai – Austėja Bazaraitė iš Vilniaus licėjaus, Simonas Gudaitis iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos, Vilniaus Žirmūnų gimnazijos moksleivė Vasarė Liutkevičiūtė ir Kauno jėzuitų gimnazijos moksleivė Vytautė Varneckaitė – varžysis dėl pergalės diskutuodami tema „Ar reikia Lietuvoje vietoje balsavimo teisės įvesti privalomą balsavimą?“

Tai vienintelis Vidurio ir Rytų Europoje vokiečių kalba vykstantis debatų konkursas. Jis vyks Vilniuje balandžio 27 d., 13.00 val. Tolerancijos centre, Naugarduko g. 10/2.

Tarptautiniai jaunimo debatai stiprina debatų kaip demokratijos instrumento vaidmenį ir skatina aktyvią daugiakalbystę Europoje. Šiame konkurse šiuo metu dalyvauja apie 2 500 moksleivių iš daugiau nei 150 mokyklų iš dvylikos Vidurio ir Rytų Europos šalių. Lietuvoje konkursas „Tarptautiniai jaunimo debatai“ vyksta nuo 2006 metų.

„Tarptautiniai jaunimo debatai – šalių konkursai Vidurio ir Rytų Europoje“ yra Goethe‘s instituto, fondo „Erinnerung, Verantwortung und Zukunft“, Hertie fondo ir Centrinės užsienio švietimo sistemos valdybos (ZfA) projektas. Lietuvoje projektą remia Lietuvos moksleivių neformaliojo švietimo centras. Projekto globėjas Arnoldas Pranckevičius, Europos Komisijos atstovybės Vilniuje vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nebalsavau ir nebalsuosiu. Nes po Pakso nuvertimo puikiai supratau, kad tie rinkimai- tik spektaklis ir mūsų balsai nieko nereiškia. Ir joks suskis neprivers mane eiti į rinkimus.

Ignas

Ignas portretas
Būtų malonu paskaityti informaciją ir apie kitą Kauno Jėzuitų gimnazijos moksleivių komandą , kuri atstovauja Lietuvai pasaulinėse varžybose JAV Detroido mieste kaip tik šiomis dienomis.Netyčia gavau žinutę iš Detroido apie Kauno Jėzuitų komandos susitikimą su Lietuvos garbės konsulu Detroide Algiu Zaparacku. Kaip mažai mes gauname informacijos apie tą gražų , gabų jaunimą , kuris atstovauja Lietuvą pasuliniame lygyje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių