Kaunietė namus dalijasi su skraidančiomis voverėmis

Kaunietės Lauros Dobrovolskaitės augintiniai – neįprasti keturkojai, mokantys sklandyti. Mergina gali iš karto su keliais šiais mažaisiais draugais lankytis beveik visur, kur jai reikia: ir universitete, ir prekybos centre ar miesto šventėse.

Mėgsta miegoti kišenėse

L.Dobrovolskaitės namuose įsikūrusios net penkios voverės skraiduolės. "Jos labai mėgsta miegoti kišenėse", – šypsodamasi pasakojo mergina, rodydama savo augintinių mėgstamiausias buveines. Trys voveraitės yra merginos – Šatrė, Ksena ir Mažylė. Joms bendriją palaiko du vaikinai – Pou ir Gyzmau. Mažylė yra Pou ir Šatrės jauniklė. Kita šeima – Gyzmau ir Ksena.

Pou yra didžiausias ir sunkiausias. Jis sveria 105 g, kūnas yra 15 cm ilgio, uodega – centimetru ilgesnė. Mažylė, kaip galima spėti iš vardo, – pati mažiausia. Ji sveria 60 g, yra 11 cm ilgio, ir dar 12 cm uodega.

Pradeda siausti vakare

Nors voveraičių daug, dieną namuose ramu. Siautulys prasideda sutemus. Beveik visą dieną pramiegojusios, vakare prabudusios iš pradžių užkanda, o pasisotinus – laikas žaidimams, kurių vienas – bėgioti rateliu.

Šeimos gyvena atskiruose narveliuose ir tarpusavyje nesutaria, kovoja dėl teritorijos. Skraidūnės suranda laiko ir pabendrauti su savo šeimininke. "Labiausiai jos mėgsta karstytis ant manęs, lįsti į kišenes, šokinėti nuo šeimininko ant daiktų, ant kitų žmonių", – pasakojo šių mielų gyvūnėlių savininkė. Lyg pritardama jos žodžiams, viena voveraičių nuo jos pečių nusklendžia iki aukštai pakabintos sapnų gaudyklės ir ant jos pakimba.

Susilaukė mažylio

Skraidančios voverės L.Dobrovolskaitės namuose įsikūrė prieš pusantrų metų. Keturias parsivežė iš JAV. Pou ir Šatrės Mažylė pasaulį išvydo Lietuvoje.

"Mažylė gimė birželio viduryje, o iš sterblės išlindo rugpjūčio 26-ąją. Vos gimusią mažylę mama pati įstūmė į savo sterblę, kur ji gyveno iki rugpjūčio pabaigos", – pasakojo šeimininkė.

Išlindusi iš sterblės, voverytė dar apie du mėnesius maitinosi mamos pienu. L.Dobrovolskaitė pasakojo, kad Mažyle rūpinosi abu tėveliai. "Kai suaugėlės miegodavo guolyje, mažylė tūnodavo tarp tėvų. Jie nešiodavo savo mažylę ant nugaros iš vienos vietos į kitą, mama atsiliepdavo į jos kvietimus", – apie augintinių tėvystės įgūdžius kalbėjo kaunietė.

 


Šiame straipsnyje: voverėsGyvūnaiaugintiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aurimas

Aurimas portretas
Noreciau poreles kiek kainuoja

Evelina

Evelina portretas
Sveiki! Esu pakerėta šių gyvūnėlių, jau ilgą laiką svajoju apie tokį stebukliuką:3 Jeigu juos parduodate, su malonumu įsigyčiau vieną. Kreipkitės 868458372, nekantraudama lauksiu:)))

Elzbieta

Elzbieta portretas
Laba diena!Norietume isigiti toki gyvuneli jai ruošiates parduoti jauniklius skambinkite tel:8 647 04126.Ačiu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių