Kaunietė buvo priversta stabdyti rytinį eismą: dviračius ir mašinas gainiojo paukštis

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą kaunietė Monika pradėjo itin aktyviai – jauna moteris pasakojo žiedinėje sankryžoje prie Kauno pilies gaudžiusi naminį paukštį, kuris sumanė pagainioti dviračius ir automobilius. Tiesa, priverstinės gaudynės nebuvo sėkmingos – sparnuotis, supratęs, kad nuotykių ant žemės užteks, nutūpė medyje.

Rugpjūčio 25-osios rytą kaunietės dėmesį patraukė naminis paukštis – patarška, kuris, kaip skelbiama, paplitęs Afrikoje, Madagaskare.

Įprastai, rašo ji, šio sparnuočio vieta ūkyje, bet vasarai ritantis į pabaigą, paukštis, matyt, panoro laisvės ir buvo arba žmogaus paleistas, arba pabėgo.

„Šiandien, per rytinį piką, ta višta sugalvojo išeiti pasivaikščioti į miestą – pagainioti dviračius ir mašinas. Kita višta – aš, negalėjo ramiai praeiti pro šalį ir ją palikti arba rytą pradėti pamatant, kaip paukštį pervažiuoja. Taigi, jei šiandien ryte matėte mane kartu su kitais praeiviais lakstančią tarp mašinų ir stabdančią eismą, taip, ten buvau aš. Ir, jei matėte mane kartu su Lietuvos policija bėgiojančią po Kauno pilies žiedą ir po to sėdančią į policijos automobilį, taip, ten tikrai buvau aš. Reziume – višta įskrido į medį iki kito pasivaikščiojimo, kuris, tikėkimės, nebus jai paskutinis. Rankos vis dar dreba po tokio pasibėgiojimo, bet džiugina, kad nesutikau nei vieno abejingo praeivio ar vairuotojo, kiekvienas padėjo, kaip tuo metu galėjo“, – antradienio nuotykius pasakojo Monika.

Kalbėdamasi su portalo kauno.diena.lt žurnalistais neabejinga kaunietė sakė apie įvykį pranešusi gyvūnų globos organizacijai „Laukinė lesė“. Ji pridūrė, kad jei dar kam nors iš praeivių pavyks pamatyti pataršką vėl vaikštant ant žemės, reikėtų pranešti būtent „Laukinės Lesės atstovams“.

„Jie bandytų pagauti, nes turi patirties. Iškart pamačius reikėtų skambinti jiems, žadėjo atvažiuoti, nes po važiuojamąją dalį bėgiojantis paukštis kelia pavojų ne tik sau, o ir eismo dalyviams. Be to, ji neprisitaikiusi gyventi lauke ir žiemos tikrai neišgyventų“, – detalizavo Monika.


Šiame straipsnyje: patarškapaukštisKauno pilies žiedaspabėgęs paukštisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

ciapajevas

ciapajevas portretas
cia gi kurtinys

Anonimas

Anonimas portretas
Ten ne paukštis, o užsimaskavęs rusų šnipas šnipinėja mūsų valstybės paslaptis.

Paukštis

Paukštis portretas
Paukštis jau dvi savaitės prie Vileišio tilto gyvena ir toli nuo tos vietos nenueina
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių