Kaunietė apie kontrolieriaus elgesį: ar čia toks sukčiavimo būdas?

„Kur galima skųsti tokius sukčius?“, – taip savo pasakojimą pradeda kaunietė Donata, kuri, kaip pati teigia, pakliuvo į nemalonų incidentą vienoje Kauno aikštelėje.

Savo istorija pasidalijusi moteris teigia, kad į tokią situaciją pakliuvo pirmą kartą, nors apie įvairius akibrokštus yra girdėjusi ne kartą.

„Šiandien važiavau pastatyti automobilį į Gedimino gatvėje esančią stovėjimo aikštelę. Priekyje manęs važiavo kontrolierių automobilis, kuris čia pat prisiparkavo. Aš sustojau dviem ar trimis automobiliais toliau toje pačioje eilėje“, –  pasakoja Donata.

Kaip ji pati teigia, dar neišlipusi iš automobilio nusprendė sumokėti už stovėjimą naudodama mobiliajame telefone esančią programėlę.

Tikriausiai galvoja: ką ji čia prisišakos – išrašom baudą, gal susimokės, nes tingės aiškintis kaip dauguma kitų užimtų žmonių.

„Susiradau programėlę, paspaudžiau, palaukiau, kol užsikraus, renkuosi, kurios mašinos numerį pasirinkti, nes jų joje keli, pakeliu akis, o čia man jau derina pažeidimą“, – nuostabos neslepia moteris.

Kaunietė pasakoja, kad iš pradžių nesuprato, ką kontrolierius daro. Tuomet ji atsidarė duris ir nusprendė išsiaiškinti.

„Paklausiau, ar jis tikrai mane fotografuoja ir sulaukiau teigiamo atsakymo. Jis man pasakė, kad nemato mokėjimo lapelio. Tikrai negalėjau patikėti savo ausimis, supratau, kad čia vyksta negeri dalykai ir turiu viską fiksuoti. Tuomet išsitraukiau telefoną, o jis ėmė šaukti, kad neturiu tam teisės“, – toliau dėsto ji.

Moteris svarsto, galbūt daugelis žmonių tiesiog neturi laiko ilgai aiškintis, numoja ranka ir sumoka paskirtą baudą. Apie tai ji yra girdėjusi ir iš aplinkinių. Todėl šį kartą taip visko palikti Donata nenori ir nors kontrolierius jai baudos neišrašė, tačiau toks elgesys, anot jos, netinkamas.

„Tikriausiai galvoja: ką ji čia prisišakos – išrašom baudą, gal susimokės, nes tingės aiškintis, kaip dauguma kitų užimtų žmonių“, – svarsto kaunietė.

Dėl įvykusio incidento moteris žada kreiptis ir į „Automobilių stovėjimų aikštelių“ vadovybę.

„Ar jų elgesį kažkas pažaboja? Juk būna dažnai, kad naudojant programėlę mokėjimą darai jau išlipęs iš automobilio ir nuo jo nueidamas. Tai kaip tada? Juk tai yra teisėta pagal parkavimo taisykles. Tuomet įdomu, kiek žmonių baudas gauna praėjus minutei nuo automobilio pastatymo. Juk kaip įrodysi, kad tu tik prieš tą pačią minutę prisiparkavai?“, – klausimus žeria moteris.

Fiksuoja tolerancijos laiką

Portalas susisiekė su VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriumi Justinu Limanausku, kuris teigė, kad apie šį įvykį jokios informacijos neturi. Vyras, išklausęs istoriją, pasidalijo savo komentaru.

„Galbūt daugelis nežino, tačiau kontrolierius turi teisę tą pačią minutę prieiti ir nufotografuoti automobilio valstybinį numerį. Tačiau ne tam, kad iš karto rašytų baudą, o tam, kad automobilyje sėdintis vairuotojas negalvotų, kad jam nereikia mokėti rinkliavos“, – dėsto vadovas.

Pasak J. Limanausko, kontrolierius tokiu būdu užfiksuoją laiką, kada vairuotojas atsistojo į parkavimosi vietą. Nuo to momento prasideda vadinamasis tolerancijos laikas, kuris trunka 5 minutes. Kai kuriais atvejais kontrolieriai jį pratęsia iki 7 minučių. Praėjus šiam laikui, vairuotojas turi būti susimokėjęs už stovėjimą, kitu atveju jam rašoma bauda.

„Tokiu būdu mes kontroliuojame vairuotojus, kurie mano, kad sėdint automobilyje, taip pat įjungus avarinį signalą galima nemokėti už vietą. Galiu pasakyti, kad taip tikrai nėra“, – toliau aiškina vyras.

Įmonės atstovo teigimu, daugiau pakomentuoti situaciją galima peržiūrėjus Donatos nufilmuotą vaizdo įrašą. J. Limanauskas pataria kaunietei ir visiems, kuriems kyla neaiškumų, skambinti telefonu +37037321648 arba rašyti el.paštu asa@parkavimaskaune.lt.


Šiame straipsnyje: stovėjimo aikštelėkontrolieriusautomobilių stovėjimo aikštelėparkavimasbaudakontrolieriaus elgesysskaitytojo naujienaAutomobilių stovėjimo aikštelės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimis

Laimis portretas
Man buvo nemaloni situacija prie klinikų. Susimokejau, palikau kvitą ant prietaisų skydelio ir nuėjau. Grįžus radau užkištą baudos kvitą, nes manasis sumokėtas talonas gulėjo ant sėdynės. Viskas kuo puikiausiai matėsi, ir sumokėjimo suma ir laikas. Matomai uždarant duris vėjas nupūtė. Tokie kontrolieriai skuba surašyti baudas ir dingsta. Tada tokiu kaip aš aikštelėje buvo bent dešimt. Vėjuota diena, talonai nupūsti, bet sumokėjimai tikrai matėsi. Pasipiktinusių buvo daug ir kontrolierius nekvailas, staigiai pradingo.

AK

AK portretas
Savivaldybe ir visas jos istaigas vyti is Kauno miesto cetro ir nebus jokiu rinkliavu.

Stai per tokius

Stai per tokius portretas
valdzios "galiunus" ir skendim dideliam SH. Kur kabinetukuose bezda biurokratai, ir seimunai turedami koki viena biurokratini igaliojima, kad padetu parasiuka ir stampuka uz ne menkas sumeles, arba atkisa sauja ir dek jam juodais i delniuka. Taip ir pucias...pucias, nors realiai yra kaip sh prisipildes didelis balionas, kuri kazkada kas nors istaskys, ar pats tiek apsidirbes sprogs...
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių