Kuri iš šešių finalininkių laimės „Metų kaunietės“ titulą?

Po mėnesio paaiškės "Kauno dienos" organizuojamo konkurso "Metų kaunietė 2013" nugalėtoja. Kuri iš šešių finalininkių laimės, lems skaitytojų balsai. Jie kartu su komisijos nariais sprendė, ir kurios moterys turi pakliūti į finalą. Šiandien atidžiau pažvelkime į Juliją Kulik-Dulskienę, pretenduojančią į šį titulą.

Po mėnesio paaiškės "Kauno dienos" organizuojamo konkurso "Metų kaunietė 2013" nugalėtoja. Kuri iš šešių finalininkių laimės, lems skaitytojų balsai. Jie kartu su komisijos nariais sprendė, ir kurios moterys turi pakliūti į finalą. Šiandien atidžiau pažvelkime į Juliją Kulik-Dulskienę, pretenduojančią į šį titulą.

Sėkmės istorija įkvepia

Neišnešiotų naujagimių tėvų asociacijos "Padedu augti" aktyvistė sakė nesitikėjusi pakliūti ne tik į finalą, bet net ir į dešimtuką. "Buvo daug moterų, vertesnių už mane", –  sakė J.Kulik-Dulskienė.

Ši kaunietė didžiausias simpatijas jaučia menininkei Jolantai Šmidtienei, kuri ir 2013 m. sukūrė įspūdingą miesto Kalėdų eglę, o kartu kauniečiams dovanojo dar vieną Kalėdų stebuklą.

"J.Šmidtienės darbai ryškūs, be to, Kalėdų egles Kaunui ji kuria ne pirmus metus. Ji savo darbais paveikia didžiausią iš visų finalininkių auditoriją", – akcentavo J.Kulik-Dulskienė.

Ši kaunietė neišnešiotų naujagimių susilaukusiems tėvams padeda ir patarimais, ir moraliniu palaikymu. Šiemet Kauno rotušė šios asociacijos iniciatyva Pasaulinę neišnešiotų naujagimių dieną pirmą kartą sušvito purpurine spalva.

"Visada galvojau, kad geri darbai turi būti tylūs. Toks ir buvo mano 2011 m. įkurtos organizacijos neišnešiotų naujagimių tėvams padėti "MP-mamos pienas", kuri vėliau išaugo į "Padedu augti" veiklos tonas. Laikui bėgant supratau, kad tyla nepadės anksčiau laiko gimusių vaikelių tėvams sužinoti apie galimybes padėti savo vaikiukams ir sau", – kalbėjo kaunietė.

„Mūsų darbus ir pasiekimus įvertino Europos Naujagimių priežiūros fondas. Mes, naujagimių anksčiau laiko susilaukusių tėvų asociacija "Padedu Augti", tapome šio fondo nariais!“ – džiaugėsi J.Kulik-Dulskienė.

Neteko dukrytės

Julija buvo susilaukusi dvynukių. Jos gimė labai anksti – 28-ąją gestacijos savaitę. Julijos Danielė gimė 1,182 kg svorio ir 38 cm ūgio, kita mergytė, gimusi dar mažesnė už sesę, neišgyveno.

Per anksti gimę mažyliai dar nemoka kvėpuoti, dar nebūna iki galo susiformavusi jų rega, kai kurie kiti organai.

Danielei kelis kartus buvo perpilamas kraujas, skiriami antibiotikų kursai, jau grįžus iš ligoninės namo buvo nustatyta vandenė, kurią vis dėlto pavyko išgydyti.

Vienos mažylės netektis dar labiau apsunkino ir taip nelengvą rūpinimąsi likusia coliuke. Dėl streso ir sielvarto dešimčiai dienų buvo dingęs pienas. "Tačiau žinojau, kad jis yra gyvybiškai svarbus mano vaikui, todėl neturėjau teisės nuleisti rankų", – pasakojo jauna mama.

Būtent to – neleisti sunkioje situacijoje atsidūrusiems tėvams nuleisti rankų – ir siekia J.Kulik-Dulskienė. Geriausia pagalba – savo pavyzdžiu parodyti, kad į gyvenimą sunkiai kabinęsi mažyliai gali išaugti sveikais vaikais.

"Prisijungus kitoms mamoms, nusprendėme keisti tiek organizacijos statusą, tiek ir toną – kad kuo daugiau visuomenės žinotų apie anksčiau laiko gimusius vaikus, kad suvoktų, kokios yra priešlaikinio gimdymo priežastys, kad tėvai, kurių vaikai gimė anksčiau laiko, jaustųsi komfortiškai visuomenėje ir t.t.", – pasakojo jauna mama, kuri pagal specialybę yra dizainerė, tačiau dirba reklamos ir rinkodaros srityje.

Galimybė sulaukti dėmesio

Jai svarbus ne asmeninis įvertinimas, pagyrimai, o galimybė sulaukti didesnio visuomenės dėmesio kalbant apie neišnešiotų naujagimių gydymo ir auginimo subtilybes, problematiką.

Šios organizacijos iniciatyva Pasaulinės neišnešiotų naujagimių dienos proga pernai lapkritį Kauno rotušė pirmą kartą buvo nušvitusi purpurine spalva.

Naujagimių anksčiau laiko susilaukusių tėvų asociacijos "Padedu augti" mamos savanorės su savo vaikučiais, turėdamos laiko, grįžta į paramos grupelę Kauno klinikų Neonatologijos skyriuje, kalbasi su šiame skyriuje gydomų mažylių mamomis.

Paramos grupelė, kuriai vadovauja socialinė darbuotoja Viktorija, vyksta kiekvieną trečiadienį 10–11 val. 266 kab.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iri

Iri portretas
Visos pretendentės vertos tapti nugalėtojomis. Tačiau, aš balsuoju už Juliją Kulik-Dulskiene. Jos nuopelnai Kaunui ir ne tik yra patys pagrindiniai, nes kiekvienos Moters prigimtis yra pagimdyti ir užauginti vaikučius. Julija savo pavyzdžiu ir darbais suteikia Moterims viltį, stiprybę ir palaikymą. Ačiū Jums, Julija, kad esate tokia neabejinga.

Vitute

Vitute portretas
As uz Juliją Kulik-Dulskienę

aš už

aš už portretas
Danguolę Beinarytę. Ji-jėga
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių