Kauniečius slegia rekordinis šildymo sezonas

Beveik septynis mėnesius Kaune trunkančio šildymo sezono pabaigos dar nematyti. Šis šildymo sezonas jau muša rekordus.

Šildymas Kaune buvo įjungtas praėjusių metų spalio pradžioje ir tęsiasi iki šiol. Vidutinė paros temperatūra tris dienas iš eilės niekaip neperkopia 10 laipsnių šilumos, todėl oficialiai negalima skelbti šildymo sezono pabaigos.

„Kol kas pabaigos dar nelabai matyti, oras šaltas. Šią savaitę vidutinė paros temperatūra siekė nuo 5,1 iki 7,5 laipsnio šilumos. Norėtųsi, kad pas mus Afrika ateitų, bet kol kas jos nesulaukiame. Per pastaruosius penkerius metus tai tikrai ilgiausias šildymo sezonas“, – teigė savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas   Raimondas Mačikėnas.

Jis tikino, kad gyventojai klaidingai mano, jog ilgesnis šildymo sezonas atneša didesnį pelną „Kauno energijai“. Anot R.Mačikėno, šiuo metu šilumos kiekio suvartojimas nėra labai didelis, tačiau katilus kaitinti vis tiek reikia, tad tai nėra finansiškai pelninga. Be to, jau kelis kartus buvo suplanuota išjungti šildymą, tačiau oras vėl žymiai atvėso ir dėl to teko atidėti pasiruošimą būsimai šildymo sezono pradžiai.

„Prieš naują sezoną visada darome hidraulinius bandymus. Kol dar neužbaigėme šio sezono, negalime ruoštis naujam“, – sakė pašnekovas.

Specialistai tikina, kad nors oficialiai šildymo sezonas nėra pasibaigęs, gyventojai gali patys atsisakyti šildymo. Susitarus daugiabučio namo gyventojams, šildymas gali būti išjungtas ir dabar. 

„Šildymo sezono pabaiga daugiau susijusi ne su technine puse, o su kompensacijomis. Jei oficialiai paskelbiama šildymo pabaiga, nustojamos mokėti kompensacijos už šildymą. Tai ir būna pagrindinė nesantaikos priežastis, – sakė R. Mačikėnas. – Jau ir dabar kai kurios bendrijos atsisakė šildymo, tačiau skambina močiutės ir klausia, kodėl pabaigėme šildyti. Po to paaiškėjo, kad vienos bendrijos pirmininkas nusprendė užsukti šildymą, o tos gyventojos nepaklausė, tad dabar ji turi namuose šalti“.

Pernai Kaune šildymo sezonas baigtas balandžio 8 d. Šiemet tikimasi sezoną pabaigti gegužės pirmoje pusėje.


Šiame straipsnyje: šildymasšildymo sezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų 100 milijonų 10000 eurų, 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker

...

... portretas
Taaaip, 'Šyla tas klimatas, šyla'...

O kodėl tik kauniečiam?

O kodėl tik kauniečiam? portretas
Jug visoj Lietuvoj dar šalti orai ir dar visi miestai šildosi. Rašo kad jau 7 mėn šildo, bet dar ne galas, jau pradės ir 8 mėn šildyti, iki kokio gegužes 10 d. Jau tikrai baisu, negalime atsipūst nuo šildymo mokesčių. Kas čia beliko, nepamatysim kaip už 4 mėn vėl prasidės kitas šildymo sezonas. Ir dienos ilgos, bet saulės ir šilumos kaip nėr, taip nėr.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių