Kauniečius kvies ketvirtasis „Ąžuolyno bėgimas“

Bene 3 tūkst. sportiškų kauniečių ir miesto svečių pritraukiantis "Ąžuolyno bėgimas" visų bėgimo ir sporto entuziastų lauks jau rugsėjo 3 d. Po trijų renginių organizatoriai išklausė dalyvių pageidavimus, pasiūlymus ir artėjančiam bėgimui paruošė ne vieną naujovę.

Šeimų ir vaikų šventė

"Ąžuolyno parkas – šeimų, sportiškų kauniečių ir profesionalių sportininkų vieta. Tokie žmonės renkasi ir į "Ąžuolyno bėgimą". Artėjant jau ketvirtam renginiui matyti, kad į "Ąžuolyno bėgimą" susirenka daug bėgimo naujokų, šeimų, vaikų ir gyventojų, kuriems ne tiek svarbu kuo greičiau įveikti savo trasą, o smagiai praleisti laiką. Iš dalyvių dažnai išgirstame, kad būtent "Ąžuolyno bėgimas" buvo pirmasis jų masinio bėgimo renginys. Smagu, kad šį renginį renkasi pradedantieji", – pasakojo S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Ketvirtame "Ąžuolyno bėgime" išliks visos dalyvių jau pamėgtos distancijos: 15 ir 10 km, 5 km ACTIVUS, 400 m moksleivių, 100 m vaikų. Taip pat šeimų ir žmonų nešimo bėgimai. Tiesa, keičiasi nemokamo ir laiko nefiksuojamo "Fun Run" bėgimo distancija. Vietoje 5 km dalyviai galės bėgti 3 km nauja trasa Ąžuolyno parke.

"Nemokamame "Fun Run " bėgime nuolat dalyvauja nemažai dalyvių, kurie dar nedrįsta bėgti dėl medalio, bet nori pajusti visą bėgimo šventę. Tačiau teko girdėti, kad nemažai žmonių norėtų save išbandyti, bet pradedantiesiems 5 km dar yra per daug ir jie nedrįsta rinktis šios distancijos. Dėl jų ir sutrumpinome "Fun Run" trasą. Tikimės, kad pavasarį jie sugrįš į "Ąžuolyno bėgimą" ir rinksis kartu su visais bėgti bent 5 km", – tikino organizatorius.

Pokyčiai palietė ir starto tvarką. Atsižvelgus į dalyvių pageidavimus nuo šiol 5 km dalyviai startuos tik parbėgus 15 ir 10 km distancijų dalyviams. Tikimasi, kad augant dalyvių skaičiui taip bus daugiau erdvės trasoje, o norintieji įveikti dvi distancijas tai galės padaryti be didesnių problemų.

Sugrįžta į stadioną

Organizatoriai po pavasario eksperimento renginio centrą iš aikštės prie S.Dariaus ir S.Girėno paminklo vėl perkelia į stadioną.

"Nors aikštėje turėjome daugiau vietos, bet viskas labai išsisklaidė, trūko renginiui stadiono atmosferos ir auros. Jos pasigedo ir dalyviai. Renginio globėjas, olimpiadoje maratono distancijoje dalyvausiantis Remigijus Kančys tikino, kad iš parko įbėgus į dar tarpukariu statytą stadioną apima nepamirštamas jausmas. Iš tiesų iš tribūnų palaiko jau atbėgę dalyviai ar renginio žiūrovai. Norime, kad jį pajaustų ne tik profesionalūs, čia besitreniruojantys sportininkai, bet ir paprasti kauniečiai, vaikai bei miesto svečiai", – sakė G.Bielskus.

Stadiono prieigose dalyvių ir renginio svečių lauks ir tradicija tampantis sporto miestelis bei kitos pramogos.

Kviečia susipažinti

Prasidedant naujiems mokslo metams "Ąžuolyno bėgimo" organizatoriai siekia renginio metu suteikti galimybę įvairiems Kauno miesto sporto klubams, mokykloms, būreliams ir kitoms aktyvų laisvalaikį siūlančioms įstaigoms pristatyti savo veiklą.

"Rugsėjį, vaikams sugrįžtant į mokyklas ir darželius, daugeliui tėvų bei vaikų kyla klausimas, kokius būrelius rinktis. Norime, kad "Ąžuolyno bėgimas" vaikus ne tik užkrėstų meile aktyviam gyvenimui, bet ir čia pat jie galėtų išsirinkti sau labiausiai tinkamą sporto šaką ir būrelį. O tėveliai tuo metu, kol vaikai išmėgins įvairias atrakcijas ar stebės prisistatymus, galės išsiaiškinti jiems svarbius klausimus su būrelių vadovais", – pasakojo sporto miestelį organizuojančios įstaigos "Savas miestas" vadovė Giedrė Bernotaitė.

Organizatoriai kviečia aktyviu laisvalaikiu užsiimančių būrelių ar sporto mokyklų vadovus nepraleisti šios galimybės pristatyti save daugiau nei tūkstančiui renginio dalyvių ir kreiptis dėl vietos renginyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių