Kauniečius kviečia nemokamos širdies pažinimo stotelės

  • Teksto dydis:

Kaip apsisaugoti nuo daugiausiai gyvybių Lietuvoje nusinešančių širdies ir kraujagyslių ligų? Atsakymus į šiuos klausimus kauniečiai galės išgirsti artėjantį pirmadienį, kai Pasaulinės širdies dienos proga specialistai nemokamai konsultuos visus norinčius.

Šį pirmadienį, rugsėjo 26 d,, Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje veiks širdies pažinimo stotelės. Į jas užsukę kauniečiai galės nemokamai įvertinti savo kūno masės indeksą ir sudėtį bei gauti aukšto lygio specialistų konsultacijas širdies ligų tematika. Širdies pažinimo stotelės veiks nuo 11.30 iki 15 val.

„Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena pagrindinių mirčių priežasčių, o mūsų šalyje ši problema itin aktuali. Norėdamas tobulėti, žmogus turėtų sau kelti maksimalius reikalavimus. Gyvenime turime jausti atsakomybę tiek už save, tiek už artimus. Ir turime maksimaliai išnaudoti tą laiką, kuris žmogui yra skirtas. Kviečiu visus dalyvauti renginiuose ir pasitikrinti savo sveikatą“, – kviečia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas Rimantas Benetis.

Pirmadienį nuo 13 iki 15 val. Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje taip pat vyks visuomenei skirta konferencija „Ką galėtume padaryti, kad kauniečių širdys plaktų ilgiau?“. Jos metu garsiausi šalies kardiologai dalinsis savo patirtimi ir naujausiais mokslo pasiekimais paremtomis įžvalgomis.

Renginio išvakarėse, sekmadienį, nuo 11 iki 15 val., prekybos centre „Akropolis“ kauniečių lauks širdies pažinimo bei pirmosios pagalbos teikimo ir įgūdžių lavinimo stotelės. Renginius organizuoja LSMU, Lietuvos kardiologų draugija, Lietuvos širdies asociacija ir LSMUL Kauno klinikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
kažkas iš kardiologų taiko į seimą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių