Kauniečiui užsikrėtus legionelioze, iš čiaupų bėgs karštesnis vanduo

  • Teksto dydis:

"Kauno energija" trečiadienio naktį kauniečiams karšto vandens temperatūra centriniame tinkle padidins iki 80 laipsnių. Tokios iniciatyvos imtasi dėl legioneliozės prevencijos.

"Kauno energija" trečiadienio naktį kauniečiams karšto vandens temperatūra centriniame tinkle padidins iki 80 laipsnių. Tokios iniciatyvos imtasi dėl legioneliozės prevencijos.

"Kauno diena" rašė, kad prieš keletą savaičių šia sunkia liga prausdamasis duše užsikrėtė vienas Šilainių gyventojas. Itin prastai pasijutusiam 59 metų vyrui ligoninėje buvo diagnozuota reta infekcija – legioneliozė, kurios komplikacijos gali būti mirtinos.

Tuomet Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Kauno skyriuje atlikti tyrimai parodė, kad Baltų pr. esančio daugiabučio namo karšto vandens sistemoje yra legionelių bakterijų. Jos žūva 50 laipsnių ir aukštesnėje temperatūroje, iki kokios ir reikalaujama, kad būtų pašildomas vanduo. Ekspertams imant mėginius iš susirgusiojo kauniečio vonios patalpoje esančių čiaupų, karšto vandens temperatūra tesiekė 38 ir 42,5 laipsnius.

Daugiabučio gyventojai yra įkūrę bendriją. Jos vadovą centras informavo apie gautus tyrimų rezultatus ir įgaliojo atlikti terminę dezinfekciją. Tad vandens temperatūra sistemoje padidinama iki 66, o vartotojų čiaupuose – iki 60 laipsnių ir yra išlaikoma ne mažiau kaip 25 min.

"Kauno energija" atstovai perspėjo, kad padidintos temperatūros karštas vanduo vartotojus gali pasiekti skirtingu metu.

"Prašome už pastato šilumos ūkį atsakingus asmenis ar pastato karšto vandens sistemų prižiūrėtojus užtikrinti temperatūros padidinimą pastato karšto vandens sistemoje iki 66 laipsnių", – perspėjo "Kauno energijos" atstovai.


Šiame straipsnyje: daugiabučiailegioneliozėligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojas

gyventojas portretas
nuėjus su šilumos punkto prižiūrėtoju į šiluminį mazgą, jis man parodė, kad į mūsų namą ateina tik 50 laipsnių termofikacinis vanduo. Manau log yra skirtumas, kai mes apmokam už karšto vandens pašildymui sunaudotą šiltą termofikacinį vandenį ar karštą. Ar nevertėtų KE manipuliacijomis termofikaciniu vandeniu pasidomėti ir prokurorams?

Pirmininkas

Pirmininkas portretas
Na ar ne puspročiai dirba toje KE? Šiandien pasiskambinau į KE informaciją paklausti apie tą legionelių dezinfekciją, tai sužinojau, kad į mano namo ta aukštesnė temperatūra pateks po 12 val. Tai reiškia profilaktiką name galima daryti ketvirtadienį nuo 12 iki 16 val. Kiek gyventojų tuo metu bus namuose? Juk vamzdynuose tekančiame vandenyje jos nesiveisia, o veisiasi tik vandens maišytuvuose ir dušuose. Taigi būtina bent 5 min atsukti visus maišytuvus ir dušą. Ar negalėjo KE šios profilaktikos daryti šeštadienį ar sekmadienį kai visi namuose?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių