Kauniečių pamėgtame Santakos parke – svarbūs pokyčiai

  • Teksto dydis:

Kauniečių pamėgtame Santakos parke – malonūs pokyčiai. Šią žiemą senamiestyje esanti erdvė pasitinka kur kas ryškiau apšviesta. Santakos parke iš viso įrengti 56 modernūs ir taupūs LED šviestuvai.

Kur kas šviesiau netrukus taps ir Santakos parko prieigose esančio ekstremalaus sporto parko lankytojams – ten bus pastatyti 9 galingi prožektoriai.

„Visa tai - tik pirmas etapas. Pavasarį per Santakos parką einančiame take bus įrengta dar daugiau šviestuvų. Vėliau parko laukia dar daugiau staigmenų, bet apie tai – šiek tiek vėliau“, - teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Per šiuos metus apšvietimas įrengtas tamsoje iki tol skendėjusiame 2,3 kilometro ilgio pėsčiųjų take Kleboniškyje, dviračių ir pėsčiųjų take Panemunėje, prie Kauno slaugos ligoninės esančiame take, pėsčiųjų takuose Šiaurės prospekte ir Rasytės gatvėje bei M. ir P. Šalčių ir Romainių gatvėse. Metų pradžioje 103 šviestuvai buvo pakeisti ir Savanorių prospekte, atkarpoje tarp Kovo 11-osios gatvės ir Taikos prospekto.

Prieš keletą savaičių nauji LED šviestuvai baigti montuoti Panerių gatvėje. Kelio atkarpą nuo tilto per Nerį iki pat Kauno miesto ribos apšvietė 76 naujutėlaičiai šviestuvai. Lapkričio mėnesio viduryje gyvsidabrio šviestuvus Rotušės aikštėje taip pat pakeitė taupūs LED šviestuvai.

Artimiausiu metu naują apšvietimą ketinama įrengti renovuotame Marijampolės plente, Birštono gatvėje bei dalyje T. Masiulio gatvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is senamiescio

is senamiescio portretas
Tu graziu sviestuvu izeminimo laidai jau nuplesyti. Koks visiskas beprotis izeminimo laidus praveda isoreje. Kiti bukaprociai juos jau nutrauke. Reiskia, kad sviestuvai be izeminimo ir pavojingi gyvybei.

Monia

Monia portretas
Prie viso to, būtų gerai, kad jie ir šviestu. Jau dabar trys nešviečia. Ir nustokyte liaupsinti. Niekas nėra padaroma iš karto. Ypatingai tokioje grėmėzdiškoje įstaigoje kaip savivaldybė: planas, projektas, konkursas ir pan. Tik visiškas neišmanėlis gali girti dabartinę valdžią: nieko ji dar nepadarė. Nei šviestuvų, nei kelių. Net to ką gali padaryti: prižiūrėti kelius, tuo labiau šaligatvius. P.S. esu apolitiškas. Man giliai .... kas valdžioje.

O

O portretas
Kur šviesa Mosėdžio gatvėje iki Linkuvos dvaro ?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių