Kauniečių pamėgtame restorane apsilankiusi Prezidentė užtruko ilgiau, nei planavo

  • Teksto dydis:

Nuo klasikos Laisvės alėjoje iki ryškaus „Casa della Pasta“ restorano Vilniaus gatvėje ir prezidentinio priėmimo organizavimo. Tokie Jungtinėje Karalystėje, Australijoje gyvenusio ir pastaraisiais metais Kaune apsistojusio bei čia du restoranus įsteigusio italo Fabio Manconi pastangų ir meilės maistui vaisiai.

 Didžiuojasi pasiūlymu

Neseniai Kaune viešėjusiam Nyderlandų karaliui Willemui Aleksandrui, jį lydėjusiai Lietuvos Prezidentei Daliai Grybauskaitei ir kitiems garbiems svečiams priėmimas surengtas būtent restorane „Casa della Pasta“, kurį prieš trejus metus įsteigė į Kauną atsikraustęs F.Manconi.

„Labai didžiuojamės gavę pasiūlymą surengti tokį priėmimą. Reikalavimai buvo pasiruošti priimti 70 žmonių, buvo kuriamas naujas meniu“, – pasakojo F.Manconi.

Labai didžiuojamės gavę pasiūlymą surengti tokį priėmimą.

Anot jo, svečiai buvo vaišinami specialiais vieno kąsnio sumuštinukais. „Taip pat paruošėme itališkas mažas vieno kąsnio picas, sumuštinius su maskaponės sūriu, pančeta – susukta vytinta kiaulienos šonine, taip pat su rūkyta lašiša, rūkytu sūriu“, – vardijo restorano vadovas. 

„Prezidentė buvo labai patenkinta. Ji pasiliko 20 minučų ilgiau, nei buvo planuota.  Sakė, kad jautėsi kaip namie. Buvo labai atpalaiduojanti atmosfera“ – apibūdino F.Manconi.

Priėmimas vyko garbiems svečiams Laisvės alėjoje atidengus paminklą olandų diplomatui ir Pasaulio tautų teisuoliui Janui Zwartendijkui. Jo garbei sukurta instaliacija įtvirtinta ties 29-uoju namu, kuriame 1939–1940 m. buvo Nyderlandų verslininko ir garbės konsulo, kuris kartu su japonų diplomatu Chiune Sugihara išgelbėjo apie 10 tūkst. Lietuvos ir Lenkijos žydų, kabinetas.

Rizika pasiteisino

Restoraną „Casa della Pasta“, persikrausčiusį į Laisvės alėją, lydint sėkmei, F.Manconi žvalgėsi galimybių Kaune atidaryti dar vieną restoraną.

Taip birželį Senamiestyje duris atvėrė „Casa della Pasta / Edizione California“. Šis restoranas išsiskiria didele terasa, unikaliu interjeru, kuris nukelia į saulėtąją Kaliforniją. Įvairios interjero detalės, tokios kaip ryškios spalvos, įvairių augalų gausa ar tikrų tikriausia Holivudo šlovės alėja, lankytojus priverčia jaustis lyg patekus į nesibaigiančią vasarą.

Lankytojai čia taip pat gali mėgautis itališku maistu, tačiau gali paragauti ir amerikietiškų patiekalų, taip pat padedančių pasijusti tarsi persikėlus už Atlanto.

Tad visai nenuostabu, kad restoranas „Casa della Pasta / Edizione California“ klientų palankumo ir susidomėjimo sulaukė nuo pat pirmųjų savo dienų. „Visiems patinka skaniai valgyti gražioje vietoje“, – sakė F.Manconi.

Produktai atkeliauja iš Italijos

Didžiulė dalis restorano sėkmės priklauso nuo darbuotojų. „Myliu savo darbuotojus. Jų nekeisčiau į jokius kitus“, – apie didelį abiejų restoranų (kartu sudėjus 58 žmonių) kolektyvą pasakojo F.Manconi.

Iš pradžių naujam personalui vyksta mokymai, vėliau – darbas pagal nustatytas taisykles, pavyzdžiui, nurodoma, kad būtina ne tik pasisveikinti, bet ir atsisveikinti su klientais. „Geras aptarnavimas susideda iš daugybės smulkmenų“, – į detales nesileido „Casa della Pasta“ savininkas.

Vieni populiariausių restorano patiekalų – itališkos picos, kepamos specialioje itališkoje malkinėje krosnyje. Picos gaminamos pagal seniausius Neapolio receptus. Be picų, tarp dažniausiai užsakomų patiekalų yra rizotas ir makaronai.

Vieni populiariausių restorano patiekalų – itališkos picos, kepamos specialioje itališkoje malkinėje krosnyje.

Gaminant patiekalus svarbu jų skonis ir kokybė, o tai daugiausiai lemia šefo profesionalumas ir naudojami produktai. Juos F.Manconi parsisiunčia iš Italijos. Nuo miltų iki padažų. Iš lietuviškų produktų naudoja daržoves, vaisius, pieną (pavyzdžiui, ledams gaminti), kai kurias žoleles.

Esame savo darbo profesionalai.

Ne daugiau, o geriau

Abiejuose restoranuose klientų beveik niekada netrūksta. Kodėl čia verta užsukti šių vietų dar neatradusiems žmonėms? „Esame savo darbo profesionalai“, – nedaugžodžiavo F.Manconi.

Jis stebi, kaip mieste atsiranda vis daugiau kitų kultūrų maisto. „Tai miestui – tik į naudą, nors pats labai mėgstu ir cepelinus“, – šyptelėjo F.Manconi.

Jis yra didelis Kauno "Žalgirio" fanas ir didžiuojasi, kad žalgiriečiai labai myli jo restorano maistą ir dažnai užsuka užkąsti.

Beje, „Casa Della Pasta“ yra draugiškas gyvūnų augintojams, kuriuos ne tik priims, bet ir pavaišins.

Gal verslininkas jau galvoja apie trečiąjį restoraną ar dar platesnį jų tinklą? „Aišku, norėčiau atidaryti restoraną Vilniuje, tačiau svarbiausia yra turėti ne kuo daugiau restoranų, o išlaikyti sėkmingai veikiančius jau esamus, išlaikyti darbuotojus, maisto kokybės ir aptarnavimo standartus“, – dėstė pašnekovas.

Paklaustas apie pasigirdusius priekaištus dėl finansinio skaidrumo, F.Manconi teigė, kad dirba skaidriai. „Neklysta tik tas, kas nedirba. Esame padarę klaidų, bet jas ištaisėme“, – aiškino italas.

Restoranas „Casa della Pasta / Edizione California“ dirba nuo 11.00 iki 00.00 darbo dienomis, siūlo dienos pietus nuo 11.00 iki 16.00 val. Savaitgaliais virtuvė ir restoranas dirba iki 2.00 valandos nakties, todėl galima drąsiai naktipiečiauti!



NAUJAUSI KOMENTARAI

super piaras vagims

super piaras vagims portretas
Čia tie žulikai kurie atlyginimus,menkus beje,moka vokeliuose?

Belekas

Belekas portretas
Tam naujam taske, tiek mrgumyno, kad sedwjau ir nesupratau, atrodo kure interjera 5 asmenys, kurie neissirinko vieno, tadvisu po truputo.sudejo..manau prasovete su margumynu. O plius na italisko stiliaus, sakau, gal turite italisko alaus, sako ne, tik lietuviska. Na net neturi ka pasiulyti atsigerti lengvo, isskyrus, vyna, sampe, kava, likeri.

Vaida

Vaida portretas
Savo darbo profesionalui. Straipsnis juokingas . Tikrai neturite kuo didžiuotis. Nei interjerais, nei meile darbuotojams, o tuo labiau maistu.
VISI KOMENTARAI 15
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių