Kauniečių išmonė: duobių lopymui tinka ir cementas

Kauniečiai nebijo pripažinti, kad duobėtos gatvės yra Kauno vizitinė kortelė. Nors miesto valdžia bando šį įvaizdį sušvelninti, ne visiems darbams užtenka lėšų, todėl kai kurios gatvės remonto nesulaukia daugiau nei penkerius metus.

Ieškodami išeitis iš susidariusios situacijos vis daugiau miestiečių patys imasi tvarkyti savo duobėtas gatvės, vidinius daugiabučių kiemus.

Duobes lopo cementu

Pavyzdį šįkart kitiems kauniečiams rodo Vaižganto g. gyventojai. Niekam ne paslaptis, jog šios gatvės yra vienos prestižiškiausių Kauno mieste. Šioje teritorijoje gausu prabangių namų, gyvena nemažai iškilių ir žinomų žmonių.

Gyventojų tikinimu, kelininkai šių gatvių neremontavo jau turbūt penkmetį, todėl jų būklė yra pasibaisėtina. Net taksi vairuotojai atsisako vežti žmones namo, nes bijo sugadinti automobilius.

„Mintis užlopyti duobes buvo kilusi jau seniai, tiesiog niekaip laiko nerasdavau. Nusipirkau kelis maišus cemento ir užtaisiau pačias didžiausias duobes šalia namo. Investicijos ne tokios jau ir didelės“, – portalui kaunodiena.lt pasakojo Vaižganto g. gyventojas.

Imtis darbų paskatino kelios priežastys. Visų pirma, atsibodo laukti pagalbos iš miesto valdžios, be to, vyras tikino žinąs ir suprantąs, kad miesto biudžetas ne guminis, pinigų viskam neužteks.

„Nesijaučiu kažkokiu herojumi. Jeigu yra galimybės, prie savo namų ir patys galime susitvarkyti. Viliuosi, kad užbetonuotos duobės tarnaus ilgai“, – teigė kaunietis.

Jis ne vienintelis Vaižganto g. duobes užlopęs cementu, ir kiti kaimynai ėmėsi tokių darbų.

Kaunietis dar priminė, kaVaižganto g. įsikūrę Sh. Sugiharos namai, į kuriuos kasdien atvažiuoja bent po du autobusus su užsienio turistais, kurie stebisi tokia prasta kelio danga. Net ir tai nepaskatina kelininkų užlopyti atsivėrusių duobių milžinių.

Trinkelėmis grįstas šaligatvis

Kito gerų darbų pavyzdžio nereikia ieškoti labai toli. Šalimais Vaižganto g., Perkūno alėjoje nuosavą namą turintis vyras nusprendė ne tik susitvarkyti teritoriją šalia savo nuosavybės, bet ir pagražinti aplinką visiems kaimynams.

Portalo kaunodiena.lt žurnalistai nuvykę į vietą rado vis dar plušančius darbininkus, kurie trinkelėmis klojo šaligatvį ne tik prie nuosavo namo, bet ir kitoje gatvės pusėje, kuria vaikšto visi pėstieji.

Darbininkai tikino, kad be trinkelių šioje vietoje sutvarkys ir žaliuosius plotus, užsės žolyte. Jie užsiminė, kad namo savininkas galvoja ir apie gatvės dangos tvarkymą.

Portalas jau rašė, apie tvarkomus daugiabučių kiemus Pramonės pr., V. Krėvės pr. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to patarimas

to patarimas portretas
kiek tuo maišiuku šalto asfalto užlipdysi gilių duobių pamastyk ir kiek kainuos žmogui, o čia cemento trys kastuvai ir žvyras ir balvankė tvirtesnė kelyje įsitvirtina. Gerai žmonės daro, nelaužys ratlankių ir auto.

to patarimas

to patarimas portretas
kiek tuo maišiuku šalto asfalto užlipdysi gilių duobių pamastyk ir kiek kainuos žmogui, o čia cemento trys kastuvai ir žvyras ir balvankė tvirtesnė kelyje įsitvirtina. Gerai žmonės daro, nelaužys ratlankių ir auto.

JO

JO portretas
Kazkaip keistai atrodo tas betonas prie asfalto.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių