Kauniečių choras „Cantate Domino“ iš konkurso parsivežė pirmą vietą

Iš chorų festivalio-konkurso Makedonijoje grįžo Kauno Vytauto Didžiojo/ Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“. Kauniečiams sekėsi puikiai – parsivežtas I-osios vietos diplomas.

„Ohrid Choir Festival“ yra didžiausias chorų festivalis pietryčių Europoje. Šiais metais jame dalyvavo 53 chorai iš 15 valstybių – nuo Islandijos iki Izraelio. Chorai dalyvavo atskiruose sakralinės, populiariosios ir liaudies muzikos koncertuose bei chorinio dainavimo meistriškumo konkurse. Viena iš konkurso privalomų sąlygų – atlikti makedoniečių kompozitorių parašytą kūrinį.

„Cantate Domino“ konkurse pristatė sudėtingą ir įvairiaspalvę programą – nuo grigališkojo choralo ir renesanso kūrinių iki šiuolaikinių lietuvių kompozitorių chorinės muzikos. Nepaisant varginančios kelionės ir festivalio organizatorių suteiktų apgailėtinų gyvenimo sąlygų, „Cantate Domino“ pateko į finalą, surinkęs didžiausią komisijos balų skaičių tarp suaugusiųjų (C kategorijos chorai).

Finale festivalio „Grand Prix“ atiteko nedideliam jaunimo (B kategorijos) chorui iš Lenkijos. „Cantate Domino“ gavo pirmosios vietos diplomą ir specialų prizą už geriausiai atliktą makedoniečių kompozitoriaus kūrinį. Po konkurso pats kūrinio „Aliluja“ autorius ir konkurso žiuri pirmininkas Z.Zaprovas negailėjo komplimentų tiek visam chorui, tiek solo partiją atlikusiai Robertai Daugėlaitei.

„Cantate Domino“ vadovas Rolandas Daugėla pasakojo, ši išvyka buvo vienas iš šiais metais choro 20-mečio renginių.

„Iš visos širdies dėkoju tiek choro dainininkams, tiek rėmėjams ir lydėjusiems asmenims. Nors susidūrėme su tokiomis sąlygomis, kokių per gausias choro išvykas dar neteko patirti, bet visi buvome vieningi kaip kumštis ir tinkamai atstovavome Kaunui“, – sakė choro vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudininkas

Liudininkas portretas
Is tikruju kelione buvo gan sunki, bet labai pamokanti, viska atpirko Rolando Daugelos ckoro sekme.Cantate Domino pasirode puikiai.Subtilumas,tvarkingumas ir savitarpio supratimas dave rezultata!.Dirigentas R.Daugela,su kuriuo teko ir anksciau pabendraut,padare reiklaus,bet ;labai jautraus ir tolerantisko zmogaus ispudi Tikras puikaus vadovo etalonas!.Ne vienas uzsienio choru atvirai gyre si chora ir tikejo jo sekme. Nebloga ispudi padare Slovenijos,Vengrijos ir Kroatijos chorai.Finale dainavo 9 chorai.O siap gamta nuostabi,Balkanu kalnai,Ohrido ezeras,kuriame maudemes,daugybe baznyciu,nors zmones gan salti...Is organizatoriu ateityje noretusi daugiau tolerancijos ir supratimo, nes gyvenimo ir maitinimo salygos buvo toli grazu ne pacios geriausios...I tai turetu atkreipti tie chorai, kurie atstovaus musu sali ateinanciuose konkursuose!

ausra

ausra portretas
sveikinimai :)

bžeskas

bžeskas portretas
velniop tie chorai, apie mano "paklodes" geriau rašytumėt!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių