Kauniečio kieme veikė nelegali degalinė

Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai Raudondvario plente, privataus namo kieme, aptiko nelegalią degalinę.

Policijos duomenimis, namas priklauso 41 metų V. A., kurio kieme prie medinio ūkinio pastato pastebėtas vandens siurblys ir guminės žarnos, kurių viena buvo prakišta pro ūkinio pastato duris ir pritvirtinta prie maždaug metro ilgio metalinio vamzdžio. Kieme stovėjo krovininis automobilis.

Pareigūnai rado maždaug 1 000 litrų plastikinę talpyklą, joje buvo matyti maždaug penktadalis skysčio, skleidžiančio dyzelino kvapą. Šalia stovėjo kita plastikinė talpykla su tokiu pat skysčiu, ji buvo beveik pilna. 

Apžiūrint sandėlį, rastas ir elektrinis siurblys su skysčio apskaitos prietaisu ir įtaisu, pritaikytu pilti degalus į automobilius. Kieme stovėjusio krovininio automobilio salone buvo dar viena apie 1 000 litrų plastikinė talpykla, pilna skysčio, nuo kurio sklido dyzelino kvapas, o prie šios talpyklos pritvirtinta žarna, sujungta su elektriniu siurbliu.

Įvykio vietoje paimta apie 2 200 litrų skysčio, įtariama, dyzelino, trys elektriniai siurbliai, skysčio pylimo apskaitos įrenginys ir guminės žarnos. Vilijampolės policijos nuovadoje atliekamas tyrimas dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką.


Šiame straipsnyje: degalaikurasnelegali degalinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių