Kauniečiams išdalys 8 tūkst. kompostavimui skirtų konteinerių

Kauno miesto gyventojai, turintys privačias namų valdas, jau šiais metais turės galimybę biologiškai skaidžias atliekas paversti kompostu ir jį, kaip naudingą trąšą, panaudoti savo darže ar sode. 8 tūkst. kompostavimui skirtų konteinerių Kauno miesto gyventojus pasieks balandžio-rugsėjo mėnesiais, pranešė savivaldybė.

Kauno regione per metus susidaro daugiau nei 200 tūkst. tonų komunalinių atliekų arba 324 kg vienam gyventojui. Iš visų šiuo metu regione susikaupiančių buitinių atliekų net 58 proc. sudaro biologiškai skaidžios atliekos, kurios gali pasitarnauti dar kartą. Tačiau šiuo metu visos šios atliekos dažniausiai yra metamos į bendrus komunalinių atliekų konteinerius, kadangi gyventojai neturi tinkamų sąlygų tokias atliekas kompostuoti ir taip jas panaudoti savo darže ar sode.

Įgyvendinant komunalinių atliekų tvarkymo projektą, šešiose VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (Kauno RATC) aptarnaujamose savivaldybėse (Kauno miesto ir rajono, Jonavos, Kaišiadorių, Kėdainių, Raseinių raj.) individualių namų savininkams bus nemokamai išdalinta 30 tūkst. plastikinių konteinerių kompostavimui. Kauno miesto gyventojams bus skirta 8 tūkst. kompostavimui pritaikytų konteinerių. Vieno konteinerio talpa sieks 900 litrų.

Tikimasi, kad kompostuojant namuose sumažės komunalinių atliekų, todėl už mažesnį išvežamą atliekų kiekį reikės mažiau mokėti.

Už konteinerių naudojimą ir priežiūrą bus atsakingi patys gyventojai, kurie su Kauno RATC turės pasirašyti panaudos sutartis.

Gyventojai, norintys gauti konteinerius, registruojami internetu: www.kaunoratc.lt, el. paštu info@kaunoratc.lt, telefonu (8 37) 311 267 arba atvykus į VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centrą (Statybininkų g. 3, 19 kab. Kaunas).


Šiame straipsnyje: kompostasatliekosdaržas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Paistalai

Paistalai portretas
Meluoja ir neraudonuoja: "Tikimasi, kad kompostuojant namuose sumažės komunalinių atliekų, todėl už mažesnį išvežamą atliekų kiekį reikės mažiau mokėti." Mes jau ne pirmi metai kompostavimo konteinerius naudojam, o ir kitas šiukšles stengiamės rūšiuoti, todėl išvežama tikrai mažiau atliekų, bet už pustuščio šiukšlių konteinerio išvežimą mokam tiek pat, kiek ir kaimynai, kurių šiukšliadėžės išvežimo dieną neužsidaro.

klaipeda

klaipeda portretas
mes taip pat kompostuojame,o konteinerį už šiukšles išveža viena karta per menesi.Gal duokit veltui dar po viena komposto dėžę,tada šiukšles tereikes išvežti per du mėnesius vieną karta.......Kretingos g.sodai,ir šalia esačios gatvės.......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių