Kauniečiai iš valstybės susigrąžins 25 mln. litų

Daugiau nei 60 tūkst. Kauno miesto gyventojų susigrąžins per 25 mln. litų pajamų mokesčio permokų, o kiek daugiau nei 12 tūkst. kauniečių valstybei turės sumokėti per 12 mln. litų. Tokius duomenis trečiadienį pateikė Kauno apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

„Nebėra tų laikų, kai eilės net per aikštelę buvo nusidriekusios“, – džiaugėsi Kauno AVMI darbuotojai, tačiau pagalbos deklaruojant pajamas gausiai žmonių plūdo kelias paskutines savaites, ypač priešpaskutiniąją dieną – pirmadienį.

Jų netrūko ir paskutinę pajamų deklaravimo dieną – trečiadienį. Kai kuriems eilėje teko praleisti iki poros valandų.

Kodėl žmonės laukia paskutinių dienų? Vieniems buvo sunku prisiruošti, kiti buvo visai pamiršę apie artėjantį terminą, tretiems niekaip nepakluso elektroninio deklaravimo sistema.

„Ilgai ir nuobodžiai bandėme deklaruotis internetu, bet niekaip nepavyko. Ir pernai buvo tas pats. Eiliniam žmogui tai yra per sudėtinga“, – skundėsi kaunietė Loreta.

J.Stankienė pastebėjo, kad, palyginti su praėjusiais metais, gyventojai aktyviau teikia deklaracijas ir didesnė jų dalis tai daro paprastesniu, elektroniniu būdu. „Elektroninių deklaracijų yra apie 85 proc. Į mokesčių inspekciją ateina ne tik tie gyventojai, kurie nemoka ar neturi galimybių naudotis kompiuteriu bei internetu, bet ir jauni žmonės, kuriems su pajamų ir turto deklaravimu tenka susidurti pirmą kartą“, – teigė J.Stankienė.

Per dieną Kauno gyventojų skyriaus darbuotojos aptarnaudavo vidutiniškai apie 1,5 tūkst. gyventojų, 500 iš prireikdavo pagalbos deklaruojant pajamas bei turtą ar skiriant paramą elektroniniu būdu per išorinį portalą.

Kauno AVMI gyventojus aptarnaujančių padalinių darbo laikas ilginamas buvo jau nuo balandžio 16 dienos, didžiausias gyventojų srautas fiksuotas paskutinėmis balandžio dienomis.

„Daugiausiai gyventojų sulaukta balandžio 30 dieną – apie 1700, tačiau darbuotojoms neteko dirbti ilgiau, nei numatyta prailginus darbo laiką. Paskutinis aptarnautas gyventojas išėjo 18 val.“, – pasakojo Mokestinių prievolių departamento direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
seniai deklaruoju pajamas,kazkiek sugryzta,bet izvelgiu valstybes klasta.Ne visai suprantu grazinimo uz gyvybes draudima.Juk veliau is manes vel paims 15 procentu,nors as uz draudima moku savais pinigais,nuo kuriu jau atskaitytas pajamu mokestis.Tai apie kokia cia lengvata kalbama?

as

as portretas
mamyte grazi ;)

kitas

kitas portretas
nebloga, nebloga. :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių