Kauniečiai toliau kovoja dėl sugadintos gatvės dangos: nustokite tyčiotis

Žaliakalnio gatvės gyventojai siekia, kad būtų sutvarkyta kelio danga, kuri buvo sugadinta naujai tiesiant vamzdynus. Kauniečiai tikino, kad nauju asfaltu pasidžiaugė beveik metus, o dabar nebėra vientisos dangos, gatvė vėl sulopyta.

Raštas savivaldybei

Prieš kelis metus Žaliakalnyje esanti Kapsų gatvė buvo sutvarkyta, paklota nauja kelio danga, tačiau gyventojai ilgai tuo pasidžiaugti negalėjo. Pernai čia pradėta keisti vamzdynus, tad asfaltas buvo sugadintas. Bendruomenė įsitikinusi, kad turėtų būti atstatyta sugadinta danga, o ne tik užlopytos duobės.

Kapsų gatvės gyventojai neketina nuleisti rankų. Aktyviausi kauniečiai surašė raštą, adresuotą Kauno merui, savivaldybės administracijai bei Miesto tvarkymo skyriui. Rašte žmonės nevengė išdėstyti griežtą savo poziciją.

"Pastaruoju metu stebime didelį neūkiškumą tvarkant mūsų rajoną, dėl to kenčia ne tik Kauno miesto biudžetas, bet ir bloginama mūsų gyvenimo kokybė. 2017 m. vasarą buvo kapitališkai suremontuotos Žaliakalnio gatvės, tarp jų ir Kapsų gatvė. Tuo mes buvome visiškai patenkinti. Kaip supratome iš mero V.Matijošaičio pasisakymų, turėjo būti sutvarkyti visi inžineriniai tinklai, gatvės visiškai išasfaltuotos. 2018 m. lapkritį buvo vėl išardyta asfalto danga ir imta keisti gyvenamųjų namų nuotekų vamzdyno įvadus. Argi nebuvo galima to padaryti, tvarkant gatvę 2017-aisiais?" – svarstė vietos gyventojai.

Jei jau už europines lėšas gerinate mūsų gyvenimą, tai būkite malonūs ir dabar naujai išasfaltuokite gatvę, kurios danga dabar 70 proc. sugadinta.

Kauniečiai piktinosi, kad savo problemą ne kartą dėstė miesto atstovams, tačiau atrodo, kad jų niekas neišgirdo.

"Juk merui ne kartą rašyta, o šis, matyt, neturėdamas laiko, o gal bijodamas tiesos, vis nedrįsta gyventojams atsakyti. O gal mes per maži, kad trukdytume tokį didį žmogų, tad gal kiti save gerbiantys miesto vadovai, kad ir negerbdami eilinių žmogelių, galėtų atsakyti?" – aštraus žodžio nevengė Kapsų gatvės gyventojai.

Rašte kauniečiai dėstė, kad darbus atlikę darbininkai jiems pareiškė, jog į duobes bus užtėkšta asfalto ir viskas tuo pasibaigs, todėl gyventojai įsitikinę, kad gatvė turėtų būti sutvarkyta taip, kaip 2017-aisiais, kad nebūtų jokių duobių, o tik vientisa kelio danga.

"Nustokite tyčiotis. Jei jau už europines lėšas gerinate mūsų gyvenimą, tai būkite malonūs ir dabar naujai išasfaltuokite gatvę, kurios danga dabar 70 proc. sugadinta", – savo lūkesčius dėstė Žaliakalnio gyventojai.

Tvarko ES lėšomis

"Kauno diena" jau buvo aprašiusi Kapsų gatvėje susidariusią situaciją. Tąkart buvo tvirtinama, kad danga bus sutvarkyta ir gyventojams nereikia nerimauti.

Buvo skelbta, kad ES pinigus pavyko gauti vėliau, nei buvo sutvarkytos kai kurios gatvės, todėl įvairiose miesto vietose bus keičiami nuotekų tinklai. Anot specialistų, pažeista nauja asfalto danga esą bus sutvarkyta.

"Pernai, sulaukus ES finansavimo, Kapsų gatvėje vyko buitinių nuotekų tinklų rekonstrukcija. Rekonstruoti liniją neardyta visos gatvės danga, todėl paruošiamieji darbai vyko tik aplink šulinius. Čia sugadinta danga bus sutvarkyta, kaip to reikalauja rangos sutarties sąlygos", – apie darbus Kapsų gatvėje "Kauno dienai" kiek anksčiau aiškino bendrovės "Kauno vandenys" technikos direktorius Dainius Gudavičius.

Įvertins situaciją

Anksčiau miesto atstovai taip pat laikėsi pozicijos, kad po vamzdynų keitimo darbų, bus atkurta pradinė kelio būklė, užlopytos duobės. Tačiau dabar specialistai tikino, kad reikės įvertinti situaciją ir galbūt bus nuspręsta iš naujo perasfaltuoti visą Kapsų gatvę.

"Miesto tvarkymo skyriaus specialistai nuvyks į vietą ir įvertins situaciją. Neatmetama galimybė reikalauti ir perasfaltuoti visą tam tikrą kelio ruožą", – šiek tiek vilties vėl turėti lygią gatvę įpūtė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

"Kauno diena" primena, kad konfliktų būta ir dėl kitų Kauno vietų, kur buvo naujai išasfaltuotos, o vėliau sugadintos gatvės. Štai Petrašiūnuose R.Kalantos gatvė taip pat buvo rekonstruota, tačiau po poros metų darbininkai ją vėl iškasė bei pažeidė vientisą asfalto dangą. Čia asfalto danga išardyta taip pat dėl nuotekų tinklų keitimo darbų. Jų, kaip ir Kapsų gatvėje, nebuvo galima padaryti kartu su gatvės remontu, nes dar nebuvo gauta europinė parama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nevieningas

Nevieningas portretas
Per "VIENINGO " Kauno(labai geras pavadinimas, viens pasako ir vieningai puolam vykdyt) valdymą tris kartus kreipiausi kreipiausi oficialiai, registruotais raštais, keletą kartų internetu nurodytais adresais vicemerui, administracijos direktoriui ir ką Jūs manot? Mes vieningai, ketvirti metai laukiam atsakymo! Norečiau sužinot, kas gavo atsakymą? Nes pagal komentarus-tai niekas, juo labiau su spauda-nei vieno nekontroliuojamo žodžio... Ką leisim tą ir spausdins. Palikit tą vargetą Pakalniškį ramybėj, juk Kaunas tai "vieningas" ir nieks jo neklausia ką pirma daryt.

Arnoldas

Arnoldas portretas
Pinigų plovimas akivaizdus

vaidas

vaidas portretas
Nepatenkinti tik nususę protu bukagalviai,kurie nė bum-bum nesupranta apie ES pinigus ir rėkia,net putos drimba.Ar jūs bukapročiai putositės,ar ne ,nuo to niekas kitaip nedarys.Iškasinėtas gatves perasfaltuos,kai sudės visas komunikacijas.Pažiūrėsim,kiek daunu mano komentarą minusuos.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių