Kauniečiai televizorius apgulė ir gaisrinėje

Po auksinio R.Meilutytės finišo per Kauną nusirito pergalingų šūksnių banga. Kauniečiai plaukikės Rūtos Meilutytės auksinius grybšnius stebėjo prilipę prie televizorių ne tik namuose, bet ir darbo vietose.

Ne išimtis ir šią parą budinčių Kauno miesto priešgaisrinės gelbėjimo valdybos I-oji komanda, kurios būstinė yra Nemuno gatvėje.

Prie poilsio zonoje esančio televizoriaus visa budinti komanda susirinko gerokai prieš R.Meilutytės startą. Laukdami penkiolikmetės pasirodymo ugniagesiai diskutavo apie plaukimą, ankstesnes olimpiadas ir su nerimu vis žvilgteldavo į tablo: ar nėra gautas iškvietimas.

Jeigu būtų reikėję skubėti į pagalbą dar prieš plaukikės startą, vyrai teigė nebūtų galėję automobilyje transliacijos bent klausytis per radiją, bet būtų prašę kolegų pranešti rezultatus per raciją.

Ugniagesiai tikėjo, kad R.Meilytė iškovos mažiausiai sidabrą, tačiau visų jų ir visų lietuvių viltys išsipildė su kaupu, kai paauglė finišą pasiekė pirmoji.

Kai R.Meilutytei plaukiant paskutinius metrus jos artimiausia varžovė po truputį mažino atstumą, ugniagesiai lietuvę garsiai ragino nepasiduoti ir skatino: „Greičiau! Greičiau!“.

Keli vyrai iš nekantrumo nenusėdėjo vietoje. Jie paskutinius distancijos metrus stebėjo atsistoję. Po auksinio R.Meilutytės finišo visa komanda buvo tarsi euforijoje. Vyrai džiaugėsi sportininkės pasiekimu ir sveikino tiek ją, tiek vienas kitą.

Ne vienas jų prisipažino, kad iki šios olimpiados apie paauglę plaukikę nieko nebuvo girdėję. Medalių jie dar tikisi ir iš Lietuvos būriuotojų, boksininkų, disko metikų, šaulių.

Tapę istorinio įvykio liudininkais daugelis iš ugniagesių komandos iš karto nuėjo ilsėtis – nežinia, kada naktį bus iškviesti į pagalbą ir kiek jėgų prireiks.


Šiame straipsnyje: Rūta Meilutytėugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

meilutyte

meilutyte  portretas
vienija visus!

linkejimai

linkejimai portretas
Kupcinskai, baigi kalbeti apie kongresu rumus, tiltus ar dar kazkokius kosmodromus. Tavo vienintelis dabar darbas-stoveti salia Girstucio ir ziureti, kad jis butu baigtas per pora menesiu! gali ten ir gyventi, fotografuotis,priimineti svecius,daryti bet ka, bet jei esi normalus zmogus-turi buti ten! tada kaunieciai tave gal ir suprastu-zinotu, kad darai tikrai ta , ko nori zmones, kurie tave isrinko! su lietuves pergale visus!

na jo

na jo portretas
saunuole Meilutyte. Gales kitoj olimpijadoj kovoti uz UK. Juk ji ten gyvena ir mokosi, ten ir sukurs seima
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių