Kauniečiai susirinko aštuonių valandų trukmės treniruotei

Šeštadienį Kaune vyko vienas didžiausių šių metų sporto renginių – "Nike treniruočių diena". Į jį susirinko iki pusės tūkstančio sporto entuziastų.

Nuo 10 val. ryto viena po kitos su 15 min. pertraukėlėmis iki 18 val. viso įvyko aštuonios skirtingos treniruotės su treneriais iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Aštuonių valandų treniruočių iššūkis – ne kiekvieno jėgoms, bet renginys buvo sudėliotas taip, kad naudos pasisemtų ir profesionalai, ir mėgėjai.

Renginys prasidėjo iš pirmo žvilgsnio atrodytų ramia, plastiško judesio treniruote. Tačiau kalbinti dalyviai pabrėžė, kad visus pratimus atliekant taisyklingai, jie nėra tokie jau lengvi ir pareikalauja nemažai susikaupimo bei jėgų. 

Energingą zumbą su šokio judesiais keitė treniruotės su bokso elementais, funkcinės treniruotės. 

"Nike" ženklo vadovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė siūlė pasirinkti priimtiną krūvį: išsirinkti kelias labiausiai traukiančias treniruotes, o kitas tik trumpai išbandyti.

Ne vienas renginio dalyvis taip ir darė. Kol vieni vykdė trenerių užduotis, kiti sėdėjo tribūnose ir laukė nusižiūrėtos treniruotės ar apžiūrinėjo organizatorių pristatomas prekes.

"Nesitikėjau, kad bus taip intensyvu", –  sakė studentė Inga, prisėdusi ant suoliuko ir bandydama atgauti kvapą. Tiesa, ji neslėpė, kad sportuoja nereguliariai. "Tai man spyris, kad turiu tą daryti reguliariau", – nenusiminė mergina.

Tačiau buvo nemažai tokių, kurie taip paskirstė savo jėgas, kad jų užteko visai dienai.  

Kauno sporto halė šiuo renginio metu buvo paruošta taip nė vienam kitam renginiui – pagrindinė scena buvo sporto aikštės viduryje, puikiai matoma iš bet kurio arenos taško.

„Kaune gripo epidemija virto sporto epidemija ir Kaunas tokio renginio dar nebuvo matęs – dar niekada Kaune nevyko konvencija, kurioje dalyvautų treneriai net iš trijų skirtingų šalių. Be to, tai buvo pirmas kartas, kai halė transformavosi į 360 laipsnių sporto aikštelę. Tokiais renginiais siekiame, kad Kaunas išliktų sportiškiausiu miestu Lietuvoje ir stiprintų pozicijas. Be to, tai puiki proga susipažinti su įvairiomis treniravimosi sistemos bei išsirinkti sau priimtiniausią bei veiksmingiausią. Norime, kad sporto kultūra taptų kauniečių gyvenimo būdu“, - teigė Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus

Anot M.Monstavičiūtės, tokius renginius labai mėgsta sporto treneriai, nes būtent čia galima susipažinti su naujausiais ir efektyviausiais treniruočių metodais.

Garsi specialistė iš Estijos Sandra Raju teigė, kad žmonės  pirmiausiai turi keisti požiūrį į treniruočių procesą ir pagrindinį dėmesį skirti ne treniruočių skaičiui, o jų kokybei ir poilsiui.

Šiemet treniruotes Kauno sporto halėje be jau minėtos S.Raju vedė Daugirdas Šemiotas, Andžejus Gunevičius, Karolina Mankutė, taip pat specialistai iš Latvijos – Ancė Uoltė ir Kristapas Struodas.

Kiekvienas renginio dalyvis gavo po dalyvio krepšelį, kuriame buvo ir rankšluostis, ir  kitų sportininkams naudingų reikmenų.

"Treniruočių renginiai – dar augantis reiškinys Lietuvoje. Kol kas negalime masiškumu lygintis su bėgimo renginiais. "Nike treniruočių diena" vyksta Estijoje ir Latvijoje, o Lietuvoje jis kol kas kukliausias. Manau, kad tai laikinas dalykas, dar reikia šiek tiek laiko, kad žmonės vis aktyviau įsitrauktų į sportą, pasirinktų tinkamiausią treniruočių būdą, o sportas taptų gyvenimo būdu", – yra sakiusi M.Monstavičiūtė.

"Nike treniruočių diena" yra S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro organizuojamo "Sporto iššūkio" tąsa, šiemet surengta kaip atskiras renginys.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

patarimas

patarimas portretas
neturi ka veikt, eitu geriau miesta sluot

cha

cha portretas
Ko tos dykaduonės tik neprigalvoja iš neturėjimo ką veikti ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių