Kauniečiai sunerimo: iš kur prie Kauno marių atsirado neaiškus vamzdis?

Akyli kauniečiai susirūpino, iš kur Kauno marių pakrantėje atsirado storas vamzdis ir kas iš jo teka į marias. Aplinkosaugininkai žadėjo išsiaiškinti situaciją.

"Kauno dienos" redakcijai parašęs kaunietis Vyrmantas M. pranešė prie Kauno marių pastebėjęs ne tik išdraskytą pakrantę, bet ir vamzdį, iš kurio neaišku, kas bėga. Jis nurodė, kad vamzdis yra R.Kalantos gatvėje, netoli "Jachtklubo" restorano.

"Dažnai nuvažiuoju prie Kauno marių, praėjusią savaitę pamačiau štai tokį vaizdą. Kiek žinau, jokių darbų prie marių negalima daryti, juolab kanalizacijos. Mačiau, kaip dirbo "Autokaustos" sunkioji technika", – dėstė nuotraukų atsiuntęs vyras.

"Kauno dienai" pasidomėjus, aplinkosaugininkai pažadėjo situaciją patikrinti. Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno agentūros vedėja Jurgita Sadauskaitė tikino, kad jie jokių prašymų leisti kasinėti Kauno marių pakrantę negavę, todėl kauniečio pateiktą informaciją perdavė specialistams.

Apie pakrantėje esančius vamzdžius nieko nežinojo ir Kauno marių regioninis parkas. "Tikrai Kauno marių parke negali būti tokių vamzdžių. Reikia siųsti aplinkosaugininkus, kad paimtų mėginius, kas iš to vamzdžio bėga. Į mus tikrai niekas dėl leidimų nesikreipė", – sakė Kauno marių regioninio parko direktorė Nijolė Eidukaitienė.

Vaizdingoje Kauno vietoje sutiktas kitas kaunietis svarstė, kad iš vamzdžio gali bėgti lietaus nuotekos, nes vanduo neatrodė užterštas. Tačiau vyras pripažino, kad į žemę įsirėžusių provėžų anksčiau šioje vietoje nebuvo. "Atrodo, kad iš vamzdžio švarus vanduo bėga, tačiau keista, jog putoja. Ir kažkokių plytų mėtosi, tai gal dar visų darbų neužbaigė?" – svarstė praeivis.

Reikia siųsti aplinkosaugininkus, kad paimtų mėginius, kas iš to vamzdžio teka.

Kauniečiai viliasi, kad bus išsiaiškinta, ar vamzdis įkastas legaliai ir ar dar neužteršė Kauno marių prieigų.

Kauno miesto savivaldybės atstovai ramino kauniečius tikindami, kad bendrovė "Autokausta" atnaujino vandens išleidimo vamzdį ir juo tikrai neteka nešvarios nuotekos. "Šiuo metu vykdoma Chemijos ir R.Kalantos gatvių rekonstravimo, įrengiant sankryžą su pietrytiniu aplinkkeliu, ir "Rail Baltica" tiesimo darbai. Pagal savivaldybės įmonės "Kauno planas" parengtą ir su visomis institucijomis suderintą projektą yra numatytas lietaus vandens nuvedimo trasos įrengimas. Apie numatytą darbų pradžią Kauno miesto savivaldybė informavo Valstybinę darbo inspekciją", – aiškino bendrovės "Autokausta" Kelių statybos projektų vadovas Justinas Jasiulevičius.


Šiame straipsnyje: Kauno mariosvamzdisnėrimassunerimę kauniečiaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rusai puola ir tai tik pradžia. Pradės vamzdžiu, baigs arkliu...

R...

R... portretas
Sakyčiau,vilniečiai, nutarę atsikratyti savo vamzdžio,atvežė ji kauniečiams,gal net merui, dovanų.Bet ten lyg ir ne toks tas vamzdis...

Vamzdis

Vamzdis portretas
Vakar Vyduno al. kazka kase, gal matet?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių