Kauniečiai sukluso: prie Kauko laiptų vėl pjauna medžius?

  • Teksto dydis:

Antradienį kauniečiai pastebėjo, jog ties atnaujintais Kauko laiptais pasirodė sunkioji technika ir darbininkai pradėjo pjauti medį. Miestiečiai sunerimo, ar tik vėl neplanuojama šioje Žaliakalnio vietoje praretinti lapuočių gretas.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti, kaip ties Kauko laiptais darbininkai pjauna medį. Žmonės pasakojo, kad buvo pastatytas bokštelis, o nuo jo darbininkas jau genėjo medžio šakas.

„Nejaugi vėl kris Kauko laiptų medžiai? Juk vieta neseniai sutvarkyta, prieš rekonstrukciją jų ir taip gerokai apmažino“, – stebėjosi kaunietė Vilma.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Nejaugi vėl kris Kauko laiptų medžiai?

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Kauno miesto savivaldybės atstovais ir paprašė pakomentuoti, kodėl minėtoje Žaliakalnio vietoje pjaunami medžiai, kiek jų bus pašalinta bei ar bus atsodinta naujais. Specialistai nuramino kauniečius sakydami, jog pašalintas tik vienas medis ir daugiau lapuočių pjauti neketinama.

„Prie Kauko al. 16-ojo namo šiandien buvo pašalinta nudžiuvusi liepa. Dėl šio medžio buvo gautas pranešimas. Nupjautas tik vienas medis, kėlęs pavojų, daugiau medžių šalinama nebus“, – portalui sakė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Primename, kad Kauko laiptai buvo atnaujinti praėjusių metų rudenį. Po rekonstrukcijos sutvarkyta vis dauba, įrengti keli fontanai. Rekonstruojant vieną gražiausių tarpukario architektūros objektų, išsaugotos autentiškos granitinės laiptų pakopos, o turėklai – restauruoti. Tvarkant Kauko laiptus sutvirtinti ir juos juosiantys šlaitai. Jie padengti geotekstiliniais dembliais, užpilti juodžemiu ir užsėti veja.

Vilmanto Raupelio nuotr.


Šiame straipsnyje: kauko laiptaimedžiaikerta medžiusnupjautas medisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Niekaip nesuprantu, latviai pas save saugo kiekviena sena medi, pas mus svarbu viska nupjauti ir prisodinti sluotraziu uz IPhono kaina.

Krantas

Krantas portretas
Šiandien išpjovė daug medžių Neries krantinėje, kur statys jo šventenybę MAXIMĄ..., kažkaip tylu...Buvo parkas, žmonės eidavo pasivaikščioti, šalia praeina dviračių takas. Per pusdienį susitvarkė. Kas ten ir už kokius pinigus leido tokioje vietoje statyti prekybcentrį. Neveltui viena moteriškė prieš traktorius atsiklaupusi žegnojosi...

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Ne pjauti reikia o pavasarį geneti reikia medzius ,kad jie graziai atrodytu.O pjauna dabar todėl ,kad kauno" ponai" ruošesi žiemos kūrenimo sezonui.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių