Kauniečiai stebisi: kodėl netaisomas gatvių remonto brokas?

Antradienį Kauno vairuotojus gatvėse pasitiko stendai, įspėjantys apie duobes. Juose buvo nurodytos sumos, kurios 2011 metais konkrečioje miesto vietoje buvo skirtos gatvių duobių lopymui.

Anot akcijos organizatorių, pernai Kaune užlopyta duobių už daugiau nei 5 mln. litų. Į šią sumą neįskaičiuoti kapitaliniai gatvių remonto darbai.

Kauno miesto savivaldybės sutartyse su gatvės remonto darbus atliekančiomis bendrovėmis yra nurodyta, kad duobių lyginimo darbams galioja 12 mėnesių garantinis laikotarpis.

Tačiau savivaldybė šiemet nėra pateikusi nei vieno reikalavimo įmonėms pakartoti pernai nekokybiškai atliktus gatvės remonto darbus, tvirtina idėjos autoriai.

Šiemet policija jau gavo 139 skundus dėl sugadintų transporto priemonių ratų.

„Gatvėse atsivėrusios duobės kelia pavojų ne tik eismo dalyviams, jos taip pat menkina ir Kauno miesto įvaizdį. Po kiekvienos žiemos atsiveriančios vis tos pačios duobės patvirtiną faktą, kad gatvių remonto darbai mieste atliekami nekokybiškai. Kyla klausimas, kodėl miesto valdžia nereikalauja, kad įmonės pakartotų blogai atliktus darbus?“, – laiške redakcijai piktinosi vienas akcijos rengėjų politikas Povilas Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Duobiu lopymui turbut maziau skirta nei stendu pastatymui :)

nerijusaz

nerijusaz portretas
Duobiu lopymui skirta nemazai, taciau darbai atlikti nekokybiskai. Kadangi tokius darbus atlikineja "savos" kompanijos tai ir pretenziju savivaldybe neturi :)

Kauniete

Kauniete portretas
Kai nustos savivaldybe lopyti duobes o kasmet skirs lesu sutvarkyti po viena dvi gatves visai naujai tada manau ir situacija pasikeis
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių