Kauniečiai skundžiasi dėl nesutvarkytų šaligatvių

Kauno savivaldybės užmojai ištiesinti miesto gatves džiugina vairuotojus. Tačiau rampos šviesos pasiilgo ir pėstieji. Šaligatviais žingsniuojantys kauniečiai skundžiasi esantys pamiršti. Kai kurie keliai pėstiesiems pradėti ir nebaigti tvarkyti.

Mindo skaldą

Šiaurės prospekte šią vasarą netrūko įvairios technikos. Rausimai, kasimai, gatvės lyginimo darbai virė, kai tik oras leido dirbti. Prospekto atkarpoje nuo 21-ojo namo iki prekybos centro "Čia" (buvusi "Šiaurinė" parduotuvė – red. past.) darbininkai buvo persikėlę ir į pėsčiųjų zoną.

"Jie nuardė šaligatvio asfaltą. Sutinku, kad jis buvo ne stebuklingas, tačiau žinojai, kad tvirtai koją dedi. O dabar papilta skaldos, ir žingsniuok, kaip nori. Vežimėliuose vežamų vaikų dantys išbarškės tokiu šaligatviu riedant", – telefonu "Kauno dienai" aiškino Šiaurės prospekto gyventojas.

Kauno savivaldybė tikina nepamiršusi pėsčiųjų Šiaurės prospekte ir paaiškino priežastį, kodėl darbai buvo sustabdyti. "Šiaurės prospekte vykdomas didžiulis projektas – tvarkoma šilumos trasa. "Kauno energija" jau baigia tuos darbus, tačiau Šiaurės prospekte dirbusią brigadą nukreipėme į E.Fryko gatvę, kad spėtų sutvarkyti iki "Sugiharos savaitės", – sprendimą, kad sparčiau vyktų darbai Žaliakalnyje, kur šią savaitę vyksta tarptautinis renginys, aiškino Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak A.Pakalniškio, šaligatvis Šiaurės prospekte iki šių metų spalio vidurio bus paruoštas patogiai vaikštinėti pėstiesiems.

Kalnai šiukšlių

Nepatenkinti pėstieji atakuoja ir iš A.Smetonos alėjos Panemunėje. Epicentru medžių kirtimo istorijoje tapusioje alėjoje aistros neslūgsta. Gyventojai jau ėmė belstis dėl po gatvės remonto darbų paliekamų šiukšlių.

Vežimėliuose vežamų vaikų dantys išbarškės tokiu šaligatviu riedant.

"Darbininkai sakė, kad darbus jau baigė ir nesirengia daugiau nieko daryti", – pasakojo Panemunės gyventoja.

Moteris skundėsi, kas A.Smetonos aėjos ir Birutės gatvės sankryžoje likę kalnai atliekų po gatvės ir šaligatvių tiesimo darbų. Moteris baiminasi, kad išvykus darbininkams atliekas uždengs senaties dulkės, o likusios krūvos gyventojams kelia nepatogumų.

"A.Smetonos alėjoje darbai tęsiasi. Tik praėjusios savaitės pabaigoje baigta asfaltuoti gatvė, važiuojamoji dalis sutvarkyta, eismas paleistas. Trūksta dar ženklinimo ir šaligatvių pėstiesiems. Objektas jautrus, tačiau žmonės dirba savo darbą, yra sutarti terminai, pagaliau technologija reikalauja tam tikrų etapų. Todėl visi turime būti kantrūs", – situaciją paaiškino A.Pakalniškis.

Pamiršti nepavyktų

Kantrybe vis dar apsišarvavę Lietuvių gatvės gyventojai. Vasaros pradžioje buvo klojamas naujas šios ir aplinkinių gatvių asfaltas. Vykdant darbus "iškandžioti" šaligatviai nesutvarkyti iki šiol.

"Planavome tvarkyti tik gatvę, tačiau, kai dėjome bortelius, pasikeitė gatvės vertikalioji padėtis, todėl nukentėjo šaligatviai. Asfalto klojimo darbai gatvėse nuvažiavo tolyn, tačiau ir Lietuvių gatvės šaligatvis šiemet bus užbaigtas", – žadėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pasak A.Pakalniškio, kauniečių kantrybės ir supratimo reikalaujančios vietos, kuriose šiuo metu vyksta darbai, gerai žinomos, o pradėtų ir pamirštų darbų sąrašo nėra.

"Pamiršti kažką turime mažai galimybių. Miestiečiai akylai stebi mūsų darbus ir tuoj pat mums primena moderniomis priemonėmis arba per žiniasklaidą", – apie viešoje erdvėje stebimas gyventojų pretenzijas užsiminė vedėjas.


Šiame straipsnyje: Kauno gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

didžiausia bėda, kad darbai skubūs ir nekokybiški.

didžiausia bėda, kad darbai skubūs ir nekokybiški. portretas
ten, kur pirmiausiai pradėta tvarkyti, jau vėl duobės išlenda, o soboro aikštėje jau tarp kinietiškų plytelių žolės pradeda želti, ko tarp senųjų niekada per dešimtmečius nematėme. Darkomės tik pakazuchai ir kažkieno bizniui ?

ED

ED portretas
Važiuoju autobusais ilgai ir nuobodžiai ir vis tomis "tvarkomomis" gatvėmis, tai keli pastebėjimai: tvarkytojams akivaizdžiai trūksta darbuotojų (gal ir pinigų, nežinau, nenoriu čia burti"). Miestas išraustas skersai ir išilgai. Kad tvarkoma gerai, bet nejaugi reikėjo taip plačiai viską pradėti, jei akivaizdu, kad darbai gali trukti nenusakomą laiką dėl darbuotojų trūkumo. Tvarkomos pirmiausia gatvės, tada dviračių takai, o tada gal kada prieis eilė ir šaligatviams:-) Pėstieji nėra tiek svarbūs - palauks. Labai geras pavyzdys Veiverių g. Aleksote. Dviračių takas beveik baigtas, o pėstieji brenda žvyru ir niekas nežino, kiek tai truks. Visa ši veikla rodo ne tiek faktą, kad miestas netvarkomas. Jis tikrai tvarkomas, bet vadyba...

jhjhjh

jhjhjh portretas
panašu, kad Kauno valdžiai sekasi tik pradėti darbus, tačiau kaip juos užbaigti ir kas po to gausis nelabai ir suprantama. Siūlau pirma labai gerai apgalvoti, tik po to veikti, tada mažiau bardako pridarysit. Bet, kai rūpi tik pinigai, nebėra kada daug galvoti.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių