Kauniečiai Seime bus vieningi?

Į Seimą išrinkti skirtingoms partijoms atstovaujantys kauniečiai parlamente įkūrė Kauno krašto bičiulių grupę.

Bendri tikslai

Grupės steigimo protokolą pasirašė keturiolika parlamentarų, išrinktų Kaune arba kilusių iš šio regiono. Grupės vadove išrinkta Seimo narė Gintarė Skaistė.

"Kartais matome Kauno gyventojų interesus, kurie šiek tiek specifiniai – pavyzdžiui, Kauno aplinkkelis, Kauno klinikų problemos ar kiti tam tikri dalykai, kuriuos galima išspręsti susibūrus į tokią bendruomenę", – apie grupės idėją kalbėjo konservatorė G.Skaistė.

Pasak Seimo narės, tai, kad grupėje susibūrė skirtingų partijų atstovai, leis geriau įsigilinti į aktualius klausimus bei rasti jiems tinkamiausius sprendimus.

"Vieni turi vienus prioritetus, kiti – kitus, bet jei išsakai, kokios yra problemos, kaip atkreipti žmonių dėmesį, gali pasiekti rezultatų. Manau, kad kaip tik toks mažesnis formatas leidžia pasižiūrėti, susitarti ir kartu viską išspręsti", – pridūrė politikė.

G.Skaistė nesitiki, kad grupė padės į Kauno miestą ir rajoną pritraukti tiesiogines Vyriausybės investicijas, tačiau tai gali pagelbėti investuotojams.

"Gal taip tiesiogiai investicijas pritraukti per parlamentinę kontrolę ir įstatymų kūrimą sudėtinga, bet sprendžiant tam tikras problemas, kurios susidaro investuotojams, manau, kad tikrai būtų galima padaryti. Dabar Vyriausybė kuria savo programos įgyvendinimo planą, todėl mes nenorime jiems trukdyti. Kol kas planuojame susitikimus su Kauno vadovais", – sakė Seimo narė.

Susitikimai su meru

G.Skaistė pasakojo, kad prieš šv.Kalėdas įvyko pirmasis Kauno krašto bičiulių grupės ir miesto vadovų susitikimas. Buvo nutarta, kad artimiausiu metu bus surengtas antrasis. Tuomet Kauno valdžia pristatys opiausias problemas, prie kurių sprendimo gali prisidėti į Seimą išrinkti kauniečiai.

Ne kartą esu sakęs, kad palaikysiu visus, kuriems rūpi Kaunas ir kurie nori jam padėti.

"Apsitarėme, kad kartą per ketvirtį galėtume susitikti, apsitarti, kokie projektai įgyvendinami, kokios vyrauja problemos. Taip bandysime bendradarbiauti, kad ir mes išgirstume problemas, o kartu ir galėtume išsakyti, ką mums gyventojai pasako", – aiškino konservatorė.

"Tai yra puiki iniciatyva, kuriai pritariu ir palaikau. Ne kartą esu sakęs, kad palaikysiu visus, kuriems rūpi Kaunas ir kurie nori jam padėti", – savo nuomonę apie naujai Seime įkurtą grupę išsakė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

G.Skaistė tikino, kad į susitikimus su miesto ir rajono vadovais bus kviečiami visi grupės nariai, o dalyvaus tie, kurie galės.

Dar ne visi nariai

Seime sudarytoje Kauno krašto bičiulių grupėje šiuo metu galima atrasti keturiolika Kaune ir jo rajone išrinktų politikų. Jie į Seimą pateko rinkimus laimėję vienmandatėse apygardose arba kartu su partija patekę daugiamandatėse apygardose.

G.Skaistė tikino, kad Kauno miesto ir rajono klausimai yra labai susiję, todėl į grupę buvo pakviestas ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos narys – Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis bei Raminta Popovienė, nes jie ilgą laiką dirbo Kauno rajone, todėl išmano vietos problemas.

Tačiau naujos grupės sąraše – kol kas ne visi Kaune išrinkti politikai. Prie Kauno krašto bičiulių grupės neprisijungė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vedlys Gabrielius Landsbergis. Jis į Seimą buvo išrinktas Kauno Žaliakalnio vienmandatėje apygardoje, grupėje kol kas jo nėra.

"Gabrielius tiesiog tą dieną buvo komandiruotėje, bet žadėjo prisijungti, todėl sąraše jo kol kas ir nėra, bet artimiausiu metu, manau, kad jo parašas tikrai atsiras", – paaiškino G.Skaistė.

Pasipylė ir kritika

Vos Kauno politikė apie naująją grupę paskelbė socialiniame tinkle "Facebook", pasipylė įvairūs vertinimai. Vieni komentatoriai sveikino tokią iniciatyvą, kitiems užkliuvo tai, jog grupės veikla kertasi su savivaldybės funkcijomis.

"Veiklos pradžia intriguojanti. Įvairių partijų atstovai. Sėkmės", – rašė Donatas D.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rega

Rega portretas
Puiki ir sveikintina idėja.Manau,teisingai pasielgta,kad į tą grupę įsijungė ne vienos partijos parlamentarai.Gal tai padės visiems siekti bendrų tikslų,o ne vien konkuruoti dėl asmeninės įtakos.

nieko nebus

nieko nebus portretas
kaunieciai gana riboti,pavydus,gobsus,sukti,juodai konkuruojantys,kerstingi bobausiai.visu nagai i save

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ir Žemės ūkio ministerijos perkėlimas į Kauną, ir Seimo narių skaičiaus sumažinimas, ir valstybės (savivaldybių) visų rūšių įstaigų vadovų kadencijų įvedimas, viešojo administravimo veiklos optimizavimas, pensijų didinimas ir t.t. Na štai, jeigu Kaune (ar kilę iš Kauno) išrinkti Seimo nariai prie to prisidės, tai tik sveikintinas dalykas.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių