Atnaujintame Dainavos parke jau sugadintas batutas: vaikas čia ieškojo pinigų?

Pirmasis atnaujintas Dainavos parkas Kaune sulaukia ir piktadarių dėmesio. Šįsyk čia užsukantiems kauniečiams akis bado sugadintas lauko batutas, kurį itin pamėgo mažieji lankytojai. Pastarosios laisvalaikio praleidimo erdvės po atviru dangumi, sako gyventojai, niekas nesutvarko jau ne vieną mėnesį.

Pasigedo pokyčių

Lauko batuto, Dainavos parke įleisto į asfalto dangą, tinklas, kauniečių spėjimu, buvo sugadintas rugsėjo antroje pusėje. O spalį, matydami, kad problema nesprendžiama, parko lankytojai užsiminė paskambinę ant lentelės, esančios prie batuto, nurodytu telefono numeriu, tačiau išgirdo atsiliepiant Dainavos seniūnijos, o ne ten įrašytos įmonės atstovus.

"Seniūnijos darbuotojai gerokai nustebo sulaukę skambučio, nes už lauko batutą esą yra atsakinga tam tikra įmonė, o ne jie. Tačiau pažadėjo apie atvejį informuoti atsakingus asmenis. Deja, pokyčių nematyti iki šiol", – piktinosi su "Kauno dienos" redakcija susisiekusi Saulė.

Sukarpė berniukas?

Moteris teigė, kad, tikėtina, minėtame Kauno parke esančio batuto tinklas ne suplyšo, o buvo specialiai sugadintas. Esą tarp nuolatinių šios erdvės lankytojų sklinda kalbos, kad tamprų, tačiau tvirtą batuto pagrindą žirklėmis sukarpė berniukas.

Dainavos parke sugadintas batutas / Skaitytojos nuotr.

"Dažnai į Dainavos parką su vaiku užsukantis vienas mano dažnai čia sutinkamas tėtis pasakojo nugirdęs, kad lauko batuto pagrindą su žirklėmis sugadino anksčiau parke nematytas berniukas. Vaikas esą ieškojo pinigų. Visa tai išgirdusi, nusistebėjau ir pamaniau, kad tai juokai, tačiau, pasirodo, gali būti ir tiesa", – stebėjosi kaunietė.

Dėl jau kurį laiką nesutvarkomo sugadinto batuto tinklo Saulė neslepia pristinganti parke pramogų, sudominančių jos mažąją atžalą. Mat šokinėjimas ant batuto buvo viena iš mėgstamiausių vaiko veiklų. O tokia pramoga – batutas – Dainavos parke vienintelis.

"Anksčiau buvo sugadintos ir klibėjo teritorijoje esančios vienos sūpynės. Kaimynė minėjo, kad jas jau sutaisė. Bene prieš pat Dainavos parko rekonstrukcijos pabaigą lankytojai skundėsi nuo vandens pažliugusia vaikų žaidimų aikštele. Ši problema buvo išspręsta – uždėta paminkštinta danga. Dabar akis bado tik sugadintas batutas", – akcentavo moteris.

Problemą išspręsti planuojame kitų metų pradžioje, tada, kai bus baigtas viešasis pirkimas.

Problemą spręs kitąmet

Kaip portalui kauno.diena.lt sakė Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas, problema dėl sugadinto batuto Dainavos parke yra žinoma. Kadangi minėta bėda – chuliganiško poelgio padarinys, o ne susidėvėjimas, rangovo teikiama garantija negalioja.

"Dabar vykdomos viešųjų pirkimų procedūros šiems ir kitiems vaikų žaidimų aikštelių darbams pirkti. Rangovas sugadintą batutą yra aptvėręs skiriamąja "Stop" juosta, kad būtų išvengta sužalojimų. Problemą išspręsti planuojame kitų metų pradžioje, tada, kai bus baigtas viešasis pirkimas", – paaiškino savivaldybės atstovas.

Dainavos parkas, įsikūręs tarp V.Krėvės prospekto ir Partizanų gatvės, yra pirmas atnaujintas parkas Kaune. Po rekonstrukcijos erdvė visuomenei vėl atverta 2018 m. vasarą. Atnaujinant Dainavos parką buvo pakeista apšvietimo sistema, atnaujintas tvenkinys ir sumontuotas pėsčiųjų tiltelis. Taip pat įrengtos vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, išretinti krūmai, sutvarkyti želdiniai.


Šiame straipsnyje: Dainavos parkaslauko batutasbatutassugadintas batutasvandalaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

gyvenęs

gyvenęs portretas
tenesupyksta vietiniai, bet rajonas labai nekokios reputacijos, buvęs darbininkų, o dabar pensininkų ir mažesnes pajamas turinčių. Gyveni, atrodo visai nieko, bet išsikraustai iš ten ir iš karto skirtumas. Mokykla (Dainavos) baisi dėl savo kontingento

oi

oi portretas
baiges eu parama..........

Anonimas

Anonimas portretas
....lapų nešluoja kažkoks šiukšlynas, medžių kamienų žievės nudraskytos t.y. pažymėti medžiai negi vėl bus pjaunami ?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių