Kauniečiai pasitiko savo didvyrius

Antradienio vakarą Kauno rotušės aikštėje iškilmingai sutikta Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė. Krepšininkams miesto valdžia paruošė ąžuolo vainikus ir Santakos garbės ženklus.

Tūkstančiai žmonių atėjo pasveikinti ir padėkoti sidabro medalius iš Europos čempionato parvežusiems vyrams, kurie dvi savaites trukusio čempionato metu neleido ramiai gyventi didelei daliai lietuvių.

Miestiečiai ne tik skandavo „Ačiū“, „Lietuva“, bet ir „Žalia balta“ – atrodė lyg po pergalės grįžtų žalgiriečiai. 

Iš rotušės balkono kalbėjęs komandos treneris Gintaras Krapikas džiaugėsi tokiu palaikymu.

„Žiūrėdami transliacija žmonės tikrai supras, kokiame mieste viskas čia vyksta“, - kalbėjo treneris. 

Trumpai pasidžiaugę didžiule minia, krepšininkai patraukė į rotušės salę, kur Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis juos dosniai apdovanojo.

Vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas, treneris G. Krapikas, Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis apdovanoti 2-ojo laipsnio „Santakos“ garbės ženklais. Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis, Robertas Javtokas, Domantas Sabonis ir Lukas Lekavičius apdovanoti 3-iojo laipsnio „Santakos“ garbės ženklais.

Rinktinės gydytojams ir Lietuvos krepšinio federacijos generaliniam sekretoriui Mindaugui Špokui skirti burmistro Jono Vileišio medaliai, fizinio parengimo treneriui Sigitui Kavaliauskui ir gydytojui Vyteniui Trumpickui – vardinės medinės padėkos lentelės.

Tiesa, į pagerbimą atvyko ir padėkas susirinko ne visi vicečempionai, o tik keturi kauniečiai krepšininkai: P. Jankūnas, M. Kalnietis, D. Sabonis ir L. Lekavičius. 

Į geriausių čempionato žaidėjų penketuką išrinktas Jonas Mačiulis iš Lilio, kur vyko pirmenybių finalas, išvyko tiesiai į Madridą, kur su „Madrido Real“ komanda pradėjo pasiruošimą ateinančiam sezonui.

Krepšininkai vakar taip pat džiaugsmingai pasveikinti Vilniuje. Ten juos sutiko didžiulė minia mūsų tautiečių, o premjeras Algirdas Butkevičius rinktinės kapitonui R.Javtokui įteikė 69 480 eurų piniginės premijos čekį.

Kauno meras ir Lietuvos krepšinio federaciją remiančios įmonių grupės „Vičiūnai“ vienas savininkų V. Matijošaitis įteikė dar didesnę premiją – 100 tūkst. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimo jurgis

kaimo jurgis portretas
totalus burbulas. proga paspygauti nepilnametėms, o ne rinktinės pagerbimas, nes rinktinės nebuvo. net visi žalgiriečiai nesusirinko. kodėl? vienintelis šitos komedijos pliusas - Kauno mero premija komandai. perspjovė ir vyriausybę, ir olimpinį komitetą, ir kksd.

tss

tss portretas
issityciojo is Kauno. Tiek zmoniu susirinko, o atvare 4 :DDDDDDDD

Matijošaitis

Matijošaitis portretas
per daug "atsipalaidavo" - reikia žmonos,kad prižiūrėtų
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių