Kauniečiai iš parduotuvių šluoja pačiūžas

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą atėjusi tikra žiema pradžiugino pramogų mėgėjus, kurie suskubo pirkti slides, rogutes, poledinės žūklės įrangą. Tačiau atrodo, kad labiausiai pageidaujama šios žiemos prekė – pačiūžos.

Didžiausiame Kaune prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios parduotuvės „Sportturas“ komercijos direktorė Evelina Jurgilienė sako, kad šiais metais žmonės yra linkę įsigyti kiek brangesnes, tačiau kokybiškesnes prekes. Populiari slidinėjimo įranga, specialūs šilti drabužiai. Vis dėlto didžiausios paklausos sulaukė pačiūžos.

„Dabar yra pats tikriausias pačiūžų sezonas – nespėjama jų vežti. Per pusantros savaitės pardavėme beveik viską, ką turėjome. Užsakome iš tiekėjų naujas siuntas“, – pasakojo pašnekovė.

Toks didelis pačiūžų poreikis neturėtų kelti nuostabos, nes esant palankioms oro sąlygoms Kaune įrengtos net penkios nemokamos čiuožyklos. Be to, ant Lampėdžio ežero ledo rengiamos didžiulio miestiečių dėmesio sulaukusios diskotekos, į kurias kaskart susirenka daugybė žmonių.

Žiemos suteiktu šansu skuba pasinaudoti ir poledinės žūklės mėgėjai. Prekybos miestelyje veikiančioje parduotuvėje „Žvejo kultas“ šiuo metu populiariausios poledinei žūklei skirto mažos meškerytės.

Žmonės vis daugiau dėmesio skiria įrangai ir priemonėms, kurios atsitikus nelaimei apsaugotų jų sveikatą ir gyvybę: specialią termoaprangą, neskęstančius kostiumus, gelbėjimosi įrangą.

„Mes turime keturių tipų termodrabužių. Neskęstančio tipo kostiumai leidžia išsilaikyti vandens paviršiuje iki 45 minučių nesušąlant. Turime smaigus įsikibti į ledą, jei įlūžote. Beje, šiuos smaigus žvejojant ant ledo turėti būtina, išėję į žvejybą be jų galite netgi gauti baudą“, – pasakojo parduotuvės atstovas.

Pasak jo, šiuo metu didžioji dalis klientų traukia žvejoti į Kauno marias, sako, kad kimba. Taip pat jau prasidėjo ir stintų sezonas.

Nors žadama, kad ledas išliks storas ir saugus iki vasario vidurio, tačiau poledinė žvejyba ir čiuožinėjimas ant ledo su pačiūžomis gali būti pavojinga veikla, todėl reikėtų pasirūpinti reikiama įranga ir apsaugomis, kad nesusižalotumėte ir nesušaltumėte.


Šiame straipsnyje: pačiūžosledaskaunasurmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
yra ir 2 profesionalių pačiūžų parduotuvės Kaune. Jau tos iki gyvenimo galo būtų.

na va

na va portretas
kai atsirado čiuožyklos, nebeliko pačiūžų:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių