Kauniečiai pamatys (ne)eilinę smurto istoriją

Sekmadienį, lapkričio 25 dieną, 17 valandą Kaune bus rodomas trumpametražis režisierės Janinos Lapinskaitės filmas „(Ne)eilinė moters istorija“, kurio premjera pradės renginių ciklą „16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų“.

„(Ne)eilinė moters istorija“ paremta tikrais išgyvenimais, o filmo scenarijus kurtas iš kiekvienos smurtą artimoje aplinkoje patyrusios moters istorijos paimant kertinius smurtavimo siužetus. Filmo pradžioje bus rodomi skausmingi ir autentiški moterų pasakojimai apie savo patirtis, kurie tarsi ragins moteris neužsisklęsti ir dalintis savo skauduliais.

Trumpametražiame filme pasakojamas jaunos moters gyvenimas, kuris jau nuo pat vaikystės buvo paženklintas skausmingais gyvenimo vyrų (tėvo, o vėliau sutuoktinio) vaidmenimis. Filme realistiškai vaizduojamas 33-ejų metų moters Agnės gyvenimas, jos pažintis su vėliau sutuoktiniu tapusiu Robertu, kurio paveikslas stipriai pakito per trejus pažinties ir bendro gyvenimo metus. Agnės pasirinkimas palikti smurtaujantį ir ją žeminantį vyrą atskleidžia stiprios bei ryžtingos moters portretą, kuriame save įžvelgti gali kiekviena smurtą artimoje aplinkoje patyrusi moteris.

Filmas „(Ne)eilinė moters istorija“ yra bendras režisierės Janinos Lapinskaitės, prodiuserio Šarūno Jasiukevičiaus, jo „Media Lab“ komandos ir Kauno moterų draugijos darbo rezultatas.

Kaune filmas bus demonstruojamas kino teatre „Romuva“. Tą pačią dieną filmas bus parodytas dar 15-oje Lietuvos miestų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
ar maža smurto spaudoje ir tv, kad dar pirkti bilietus į tą brudą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių